De Hofkaarten in de Tarot

Wat doen de hofkaarten?

De hofkaarten duiden bepaalde mensen aan die je leven binnen komen wandelen. Deze personen zijn complex zoals we zelf ook zijn en soms zijn ze aardig, maar soms ook vervelend. Soms zijn ze ook neutraal.

We kennen de koning, de koningin, de ridders of de prinsen en de prinsessen en verder de nog jonge pages

playing card corset

Het ligt aan de kaarten of we met wel of geen aardige mensen te maken hebben en vooral ligt dat aan de kaarten die er omheen liggen, aan de hof kaart zelf kun je zien of je met een prinses of met een koning te maken hebt natuurlijk.

Het element van de kaart

Let op het element van de kaart. Dus is het een zwaarden kaart of een kelken kaart of een munten kaart of een staven kaart .

Het is altijd belangrijk om te zien of je te maken hebt met het element, lucht, water, aarde of vuur. Bij het element lucht heb je te maken met zwaarden; dus als het een hof kaart is kan het de koningin van zwaarden zijn, of de koning of de ridder of de page. Bij hofkaarten zwaarden hebben we met mentale gebeurtenissen te maken. Met het denken. Dus met plannen maken en met dingen uitdenken.

Bij de hofkaarten munten heb je met aardse of materiĆ«le zaken te maken . Met bijvoorbeeld iets maken of iets kopen. Of met tuinieren of bijvoorbeeld met een erfenis. Als er koning munten ligt kun je met een man te maken hebben die jouw geldzaken regelt. Een notaris of een rechter. Of je eigen man die het ergens niet mee eens is.

de hofkaarten

Bij hof kaarten kelken heb je met gevoelens te maken, het element water komt hier naar voren. Water staat voor emoties, bijvoorbeeld wanneer je koning kelken getrokken hebt, dan heb je met een gevoelige, liefdevolle man te maken, of met een man die gevoelsmatig in de war is. Dat ligt dan aan de kaarten die erop volgen of er omheen liggen.

Is het de volwassen koning of koningin waarmee je te maken hebt als hofkaart, of heb je te maken met de nog hele jonge page, of met de stoere of minder stoere ridder, kijk daar ook naar

Bij staven kaarten en ook bij hof kaarten staven heb je met het element vuur te maken, waarbij je met dingen doen te maken hebt. Met plannen maken over bijvoorbeeld op vakantie gaan of andere plannen zoals werkplanning en ook met werken ergens voor of aan .

Het gaat over de energie en het enthousiasme wat daarmee gepaard gaat. Vaak gaat het bij staven ook over gezellige familie- aangelegenheden en er samen op uitgaan. Wandelen en fietsen enzovoorts. Als er een hofkaart bij ligt, zie je met wie je die dingen gaat doen, zoals bij de page kan het een jongere broer of zus zijn of een jongere vriend of vriendin.

Let er ook op of de kaart op zijn kop ligt of dat hij recht ligt

Want als de kaart op zijn kop ligt is de betekenis van de kaart het tegen- over- gestelde als de betekenis van de kaart wanneer hij recht ligt. Als de kaart op zijn kop ligt heb je met de negatieve strekking van het verhaal te maken. Dus met de omgekeerde uitwerking van hetzelfde verhaal wat je hebt wanneer die kaart rechtop gelegen zou hebben. Als de kaart rechtop ligt heb je dus met de positieve strekking van het verhaal te maken.

Volgorde van belangrijkheid

Waar je goed op moet letten is of dat er kaarten van de grote arcana betrokken zijn bij de duiding, want dan heeft die kaart van de grote arcana altijd de meeste invloed bij de reading en voorrang bij het interpreteren.

Daarna hebben de kaarten van de kleine arcana invloed. En als je hofkaarten hebt zijn het mensen of ben je het zelf waar naar gewezen wordt

Het beste kun je kaart leren leggen door het vaak te doen. Zoals dat eigenlijk met alles het geval is wanneer het op leren aankomt!

kaart met kat dietrich

Heb je vragen ? Dan kun je me mailen. radclyffe.ja@hotmail.com

Take care,

If you appršŸ³eciate my work, please donate five euro, dank je! Dorien Jansen

Wil jij alles weten over tarot leggen?

Tarot leggen voor beginners

In het boek Tarot leggen voor beginners leer je alles wat je moet weten om met het tarot leggen aan de gang te kunnen gaan als een gevorderde kaartlegger.

https://www.gaia.com/share/ckoe3s02f00240ipw3wlf6s1j?language[]=en&utm_source=share

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.