De hofkaarten van munten

Munten

Bij de pentakels of munten hebben we met aardse zaken te maken. Munten worden ook vaak pentakels genoemd. Het element aarde speelt hier de voornaamste rol bij de duiding. Zaken zoals gezondheid komen hier aan de orde. Onze bezittingen en onze talenten worden aangegeven door middel van de munten.

Dorien Kaarten
Dorien

En onze talenten waarover we wel of niet beschikken en ook de manier waarop we onze talenten en onze spullen gebruiken of manifesteren.

We zien bij deze kaarten of je gemakkelijk of moeilijk aan geld kunt komen en wat het beste is voor je om te doen of om te gaan doen.

Je beroep en zelfs de partner die bij je zou passen komt naar voren. Het resultaat van je inspanningen kunnen we zien en wat je schept en wat je kwaliteiten zijn op aards gebied.

De Hofkaarten van munten

De koning van munten

We zien bij de koning van munten een man die vooral veel bezig is op het gebied van aardse zaken. Werk, carrière en zijn thuis en familie zijn heel belangrijk voor hem.

 • Het is iemand die goed leiding kan geven en alle klussen goed kan klaren. Een handige en goed geaarde man, die nuchter en gul en stabiel is.
 • Hij weet vaak overal een oplossing voor te vinden en als het over klussen gaat zeker.
 • Hij is expressief en kan zich goed uiten op het gebied van aardse en logische dingen, die verklaarbaar zijn en daar wil hij ook wel moeite voor doen en energie in steken, ook in het helpen van anderen.

De tekens stier en maagd en steenbok vallen onder deze aarde tekens.
Meestal zijn dit rustige mensen waar je van op aan kunt, ze zijn relaxed en kunnen goed logisch nadenken.

Ze kunnen weleens een beetje saai zijn omdat ze nogal voorspelbaar zijn in hun doen en laten. Maar daardoor kunnen ze juist wel weer veel steun bieden aan bijvoorbeeld nerveuze of zieke mensen en ook zijn ze lief voor dier en natuur. Als ze eenmaal iets willen dan gaan ze er ook voor. Een vertrouwde persoon en een toegewijde partner of vader is hij zeer zeker.

Als deze kaart valt bij je in de reading dan duidt deze koning vaak iemand aan die invloed op je heeft betreffende financiën, zoals bijvoorbeeld je bank, of je baas of een manager die zaken voor je regelt.

Hij is een grote steun als het gaat om het regelen van aardse zaken. Ook heeft hij oog voor de details.

koning munten

Als deze kaart op jouzelf slaat in de legging wil dat zeggen dat je het een beetje rustig aan moet doen met geld of juist dat je geld gaat ontvangen.

Bekijk dan even hoe je er voor staat op het gebied van geld en spullen. En natuurlijk goed kijken naar de kaarten die om deze koning van de aardse zaken heen liggen. Vooral de kaarten van de grote arcana hebben toch altijd de meeste invloed, hou daar rekening mee.

Kijk je administratie en je verzekeringen na en andere belangrijke documenten waar je rekening mee houden moet voordat het mis kan lopen. Orden de boel en leg het netjes en vindbaar weg. Kijk of je niet teveel geld opmaakt en waaraan en kijk of je sommige dingen moet afzeggen of veranderen. Je moeite zal worden beloond.

De koningin van de munten

De aarde koningin is altijd erg aan haar huis gehecht en aan haar omgeving

koningin van munten

Gezelligheid, familie en aardse goederen zijn belangrijk voor haar. Daarbij voelt ze zich prettig en gewaardeerd, als deze kaart tenminste niet word omgeven door de meer negatieve kaarten.

Deze koningin voelt zich prettig in een veilige haven met leuke spulletjes om haar heen en meestal houd ze veel van dieren, kinderen en van de natuur.

Ze vind het leuk om mensen uit te nodigen en om dan gastvrouw voor ze te zijn en om ze een beetje te verwennen. Ze beschikt over een goede smaak en kan het vaak gezellig maken en bovendien is ze is erg gastvrij.

Het is belangrijk voor haar om zich geliefd en welkom te voelen in haar eigen huis met haar eigen familie en kennissen. Als de kaart op jou slaat is het belangrijk om na te gaan hoe je je voelt thuis en bij je kennissen.

Voel je je gewaardeerd en ben je welkom of word het tijd om je huis eens een beurt te geven en jezelf ook misschien ? Of kunnen we het wat leuker voor onze eigen mensen maken of wat gezelliger? Krijg je wel alle liefde en respect die je verdient en ben je ook zo tegenover je huisgenoten?

Als deze kaart ongunstig ligt kun je nagaan dat er vervelende dingen aan de hand zijn, misschien is je huisgenootje te aanhankelijk geworden en mag je niets meer of ben je zelf zo. Of rebels of weg – loperig. Of labiel – dus tijd om de boel eens onder de loep te nemen.

De vrouw die hier word aangegeven is meestal een vriendelijke dame en behulpzaam en verzorgend, vooral op praktisch terrein is ze lief en handig. Maar maak haar niet kwaad. Haar spirituele kant is juist de verzorgende liefdevolle manier zoals ze is en vaak bezig is.

Voor natuur, dieren en kinderen is ze vooral een liefdevolle engel. Ze is normaal gesproken rustig en doet zo haar dagelijkse bezigheden. Artistiek, handig en prettig in de omgang, dat zijn haar sterke kanten.

Huiselijke tevredenheid, praktische zaken en zorg voor je lichaam en je omgeving zijn hier aan de orde. De eigen plek om te regenereren moet op orde zijn en prettig zijn om te leven.

Ze komt op voor zichzelf en voor haar vrienden en familie. Om onze omgeving prettig te maken kunnen we bijvoorbeeld een half uurtje minimaal per dag de dingen doen die we echt prettig vinden.

Iets lekkers klaar maken, even in de tuin zitten of tuinieren of lekker in bad liggen, muziek luisteren of naar een mooie film of documentaire kijken. We kunnen iets moois kopen om ons huis beter aan te kleden of de boel eens opschonen.

Maak je kamer wat aangenamer of neem eens even rust en ga lekker op de bank liggen. Onze intenties aan daden gekoppeld hebben invloed, alles bestaat tenslotte uit energie, uit atomen, het enige wat we dus doen moeten is de atomen een beetje rangschikken, zowel in huis als bij onszelf. Als dat gelukt is, voel je dat meteen aan de sfeer in huis en aan je gemoedsrust.

De prins van munten

De man of jongeling die aangegeven wordt door de prins van de pentakels is een rustige en meditatieve persoon. Hij werkt rustig en met een bepaald doel voor ogen aan zijn projecten. Je kunt op hem bouwen en staat graag klaar voor anderen. Het verschil tussen hem en de koning van de munten is dat hij over een grotere dosis aan voorstellingsvermogen beschikt. Hij is net zo krachtig en vriendelijk als de koning maar hij kan als het ware beter mediteren.

prins van munten

Hij heeft van nature aanleg om te mediteren en weet daarom gemakkelijk zijn wensen tot uitdrukking te brengen en te manifesteren door zijn natuurlijke band met aarde en natuurwetten.

Maar als deze kaart vervelend ligt in de trekking dan kan hij koppig worden genoemd en ziet hij de dingen niet meer in zijn geheel. Dus hij kan dan zelfs een bekrompen visie tentoonspreiden.

Zo gauw hij merkt voor de gek gehouden te worden of oneerlijk behandeld te worden dan heb je het meteen bij hem verbruikt. Dan maakt hij korte metten met je.

Aardetekens kunnen wat stug zijn als ze eenmaal kwaad zijn. Wel kun je ervan op aan en ze zijn tamelijk reëel en realistisch aangelegd. Over het algemeen luisteren ze wel naar je en zijn ze sportief en oordelen niet direct over anderen. Maar manipuleer ze niet en ga niet hysterisch doen, waar daar hebben ze geen geduld voor, ze zijn er te realistisch voor om daar hun goede tijd aan te verkwanselen.

Ondanks dat deze mensen nuchter overkomen, beschikken ze toch over diepe geaarde gevoelens van soms liefde en soms haat. Zoals we allemaal onze gevoelens hebben. In ieder geval staat hij nuchter in het leven en voor wat hoort wat, zo is zijn motto. Waar hij ook moeite en inspanning voor leveren wil. Zijn instelling is wel dat ieder verantwoordelijk is voor zijn alle daagse zaken.

Stap voor stap weet deze prins zijn doelen te bereiken en schept hij een wereld die prettig en comfortabel is om in te leven. Deze kaart in je trekking duidt op vruchtbaarheid en winst en duidt op het planten van een zaadje wat flink groeit van een klein takje naar een grote boom. De affirmatie die bij deze kaart zou passen is ‘ik weet nu wat mijn doel in het leven is en werk er aan’. Stap voor stap.

De prinses van munten

Een jonge vrouw wordt hier aangewezen. Deze vrouw komt rustig en gereserveerd over. Soms ook een beetje verlegen. Het is een praktisch en handige vrouw die soms graag haar werk achter de schermen wil verrichten. Een vriendelijke dame die net als de koningin hier van de munten zich graag bezig wil houden met huiselijke aangelegenheden. Met natuur, met groei, met dieren en kinderen en met het goede der aarde.

prinses van munten

Soms is het iemand die in verwachting is wat de kaart dan aangeeft. Wanneer de aas van de staven er vlak bij ligt, bij deze prinses van aarde, dan word er al snel een kindje geboren. Ze staat open voor de gevoelens van anderen en is behulpzaam zoals alle aardetekens in feite zijn. Maar maak haar niet boos.

Ze kan goed met geld omgaan, is realistisch en men kan van haar op aan. Dit maakt van haar een goede boekhoudster of notaris of een sterke kracht die haar man helpt iets op te bouwen in het leven. De prinses van de munten is niet zo carrière bewust of zo een carrièrejager als de prinses van de staven (vuur) want die gaat er echt helemaal voor als ze iets bereiken wilt.

De kracht van de aarde prinses werkt meer door naar haar geliefde omgeving. Naar haar kinderen, vrienden en haar man

Een dagje leven als deze prinses zou kunnen duiden op een dag dat je jouw financiën op orde brengt, waarbij er kans bestaat op goed nieuws ten opzichte van geld zaken of je krijgt het een en ander wat je leuk vindt. Let dan ook op de goede ideeën die je krijgt en zorg ervoor dat je ze meteen aanpakt.

Op zo een dag werkt je intuïtie uitstekend en kun je de beste inspiratie opdoen. Ga lekker met je blote voeten in de aarde lopen of ga naar het strand. De geheime naam van deze prinses is ‘De Roos van het Aardse Paleis’. Het eeuwige leven word hiermee bedoeld. Het Paleis is de aarde en de Roos is de Roos van de Wereld, ‘The Rosa Mundi ‘.

De roos van de opstanding of de roos van het eeuwige leven. Liefde voor het Leven, voor haar schepping en voor moeder aarde worden hier tot uitdrukking gebracht. De vervolmaking van het leven, die we zowel spiritueel als ook lichamelijk voelen. De kaart wordt vaak gezien als voorbode van een nieuwe relatie. Het kan ook duiden op groei en evolutie in je bestaande relatie.

Werk en carrière

aas van munten

Ten aanzien van je werk laat deze kaart je zien dat je de kans hebt om een nieuw niveau in je loopbaan of je carrière te bereiken.

Het kan zijn dat dit je financieel voordeel oplevert, maar het is ook mogelijk dat je meer erkenning en waardering krijgt voor het werk dat je uitvoert.

Bewustzijn

Op het niveau van je bewustzijn is Munten Aas een kaart die je erop wijst dat je de kans krijgt om tot wezenlijke en werkelijke inzichten te komen. Dat kan het idee zijn waarmee je een probleem mee oplost, of een ervaring die op een ander vlak zijn effect heeft: een groeiend gevoel van eigenwaarde bijvoorbeeld.

Munten Aas

Azen zijn de kaarten met de potentie in zich om iets te manifesteren. Bij de kaart Aas munten kunnen we iets in de materie bewerkstelligen. Dit is de kaart die vruchtbaarheid weergeeft, gezondheid, rijkdom, beloning. We hoeven hier nu alleen maar bewust van te zijn en het verder te bewerkstelligen. Kijk daarvoor naar de kaart die hierop volgt.

 • Munten Twee
  Twijfel, wankelmoedigheid
 • Munten Drie
  Advies, goede raad
 • Munten Vier
  Zekerheid, verstarring
 • Munten Vijf
  Onzekerheid, ontberingen
 • Munten Zes
  Hulpvaardigheid, tolerantie
 • Munten Zeven
  Geduld, gestage groei en zo verder
 • Munten Tien
  Rijkdom, zekerheid, onbezorgdheid Munten Page – Tastbaar geluk binnen handbereik 
 • Munten Ridder
  Realisme, volharding, degelijkheid 
 • Munten Koningin
  Bestendigheid, vruchtbaarheid Munten koning – Werkelijkheidszin, duurzaamheid …..

De blinde vlek legging met de tarot kaarten

De Blinde Vlek legging geeft je informatie over de overeenkomsten en verschillen tussen de manier waarop jij naar jezelf kijkt, en de manier waarop anderen naar je kijken .
Je trekt bij deze legging in totaal vier kaarten.

De eerste kaart die je trekt is de kaart van de ‘Gelijke identiteit’. De kaart wordt ook wel ‘Bewust’ genoemd en toont je wat anderen en jijzelf in jou zien. De tweede kaart die je trekt is de kaart van het ‘Grote Onbekende’. De kaart wordt ook wel ‘Onbewust’ genoemd en toont onbekende processen die jou bezighouden, maar die jij en anderen niet zien.

De Derde kaart die je trekt is ‘De Schaduw’ of ‘Het Verborgene. Deze kaart toont kanten van jezelf die je voor anderen verbergt. De vierde kaart tenslotte toont je jouw ‘Blinde Vlek’.

De kaart toont je de dingen die anderen wel in jou zien, maar die jij niet bij jezelf ziet. Zo kom je nog eens ergens achter, altijd onderzoekend blijven, dat is leuk. Mail of bel me als je interesse hebt om eens een horoscoop te laten maken of om de kaart speciaal voor jou te laten leggen. 0618676720

Take care
info@doriens.com

If you appr🍳eciate my work, please donate five euro, dank je! Dorien Jansen

Wil jij alles weten over tarot leggen?

Tarot leggen voor beginners

In het boek Tarot leggen voor beginners leer je alles wat je moet weten om met het tarot leggen aan de gang te kunnen gaan als een gevorderde kaartlegger.

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.