De hofkaarten van zwaarden

De koning van zwaarden

Gewiekst en intelligent.
Intelligentie geldt voor de koning van de zwaarden, die valt onder getal 51/6 in mijn getallen boek, Koning zwaarden staat voor autoriteit, koelheid en onderscheidingsvermogen. Een militair, rechter of iemand die over een functie beschikt waarin recht gesproken kan worden.

Hij vecht voor zijn recht. Deze koning laat zijn gedachten gaan en verandert van idee naargelang de omstandigheden. Onbevreesd en standvastig komt hij over, maar soms is hij ook wel bang en reageert dan nogal gemeen. Met woorden en met daden kan hij scherp zijn, maar hij beziet de zaken vanuit meerdere kanten en met veel inzicht.

prinses van de zwaarden

Er kan gevaar dreigen van de kant van de rivalen, ook voor hem zelf. De wet van het evenwicht zal hier gelden, het goede wordt van het kwade onderscheiden. Rechtszaken kunnen voorvallen als je deze kaart hebt getrokken.

Soms ook goede ideeën die vruchten afwerpen. Oneerlijkheid zal worden ontdekt en afgestraft. Astrologisch gezien valt deze kaart onder 0 – 10 graden weegschaal .

De koningin van zwaarden

De koningin van zwaarden

 • Ze is sowieso onafhankelijk, en ze beschikt over een goed ontwikkelde intuïtie. Analytisch met een goede kijk op zaken en omstandigheden.
 • Ze beschikt over veel inzicht en kijkt zo door alles en iedereen heen.
 • Ze houdt van rust en van het buitenleven, waar rust heerst en waar ze in de natuur kan vertoeven en mediteren.
 • Ze laat iemand niet zo maar dicht bij haar komen, letterlijk en figuurlijk niet.
 • Ze bekijkt dingen vanuit een koel en verstandelijk oogpunt. Dus komt soms een beetje zakelijk over.
 • Ze is introspectief en meditatief aangelegd en slim en vol begrip.
 • Je kunt er goed mee praten en ook met problemen bij haar aankloppen, dan weet ze vaak raad te geven.
 • Ze kan ook afstandelijk, koud en kritisch overkomen en soms oordelen vellen die niet bepaald aardig genoemd kunnen worden.
 • Soms heb je hier met een pas gescheiden vrouw of een weduwe te maken.
 • Als ze je eenmaal mag, is ze loyaal en kan ze je goed ondersteunen.

Als je zo iemand treft in de kaart ligt het er verder aan hoe de kaarten er omheen gelegd zijn en wat de vraag van de ‘vraagster’ op dat moment inhoudt. Soms kan zo iemand bitter zijn geworden na veel ellende, of levenswijs door veel meegemaakt te hebben.

Vaak beschikt ze over bekwaamheden als therapeute, leidster of als lerares. Koel en koud, maar berekenend, slim en intelligent. Ze wordt ook de aangeefster van tijd genoemd, dus houd daar rekening mee bij de duiding.

blue alien

Als deze kaart valt gebeurt er vaak iets op heel korte termijn.

De tijd van de waarheid breekt aan wanneer deze kaart valt. Rechtszaken kunnen voorkomen en overeenkomsten kunnen dan gemaakt worden.

De ridder van zwaarden

Vechten, strijd. De knecht van zwaarden duidt iemand aan die veel voor elkaar weet te boksen en geen moeite is te veel voor hem en geen obstakel is te groot. Hij is assertief aangelegd en houdt van autoriteiten. Of is zelf autoritair. Ook hier regeert het verstand boven het hart. Maar met een puur hart.

Hij is de verdediger tegen – en beschermer voor anderen en voor zichzelf. Een goede rechter met een groot onderscheidingsvermogen en klaar voor ‘the fight’. Meestal met de mond. Hij is een goede detective, en goed in vechtsporten, zoals schermen, judo en karate en dergelijken.

Bij deze kaart kun je ervan verzekerd zijn dat er zich onverwachte gebeurtenissen voor zullen doen waarbij moed en onderscheidingsvermogen vereist zijn en kracht en uithoudingsvermogen. Hierbij zijn het financiën, de wet en zaken waarmee je te maken krijgt. Let op de andere kaarten.

Leider – schap – talent zou ook van pas kunnen of moeten komen in deze situatie. Je doorziet de situatie en gaat recht op het doel af. Als deze kaart er ligt ben je in staat om snelle oplossingen te vinden en door te voeren; je doorziet alles ineens veel sneller dan normaal. Neem de zaken in eigen hand en wordt de agressor deze keer.

Of je krijgt te maken met iemand die snel en doelmatig zaken tot een oplossing weet te brengen. Met deze kaart komen de ideeën via dromen bij je binnen of door middel van meditatie en inzicht, gebruik je intuïtie vooral hier, je komt er wel uit. In dat opzicht vind ik dit wel een goede kaart, ondanks dat men hem vaak niet zo ziet.

De page van zwaarden

 • Helder inzicht.
 • Een rusteloze, maar vriendelijke Page’ vinden we hier.
 • Een snel denkende sociale humanistische persoon.
 • Het element lucht is duidelijk in deze persoon aanwezig. Uranus, Mercurius en Venus spelen daarin een rol.
 • Het is iemand die heel goed op een natuurlijke wijze weet te communiceren en goed met mensen om kan gaan.
 • Deze persoon kan heel goed leren en krijgt door deze handige karakter eigenschappen veel respect van anderen.
 • Zoals bijvoorbeeld van medewerkers en scholieren en van andere relaties. Het is een vindingrijke persoon met snelle lumineuze ideeën.
 • Ook goede entertainers, grappenmakers en woordspelers vallen hieronder.
 • Onafhankelijk en altijd bezig met denken. Hij kan zich wel goed uiten, maar is introvert.
 • Hij laat zijn ware aard niet vaak zien aan anderen.
 • Hij of zij houdt van privacy.
 • Vaak komt hij ook emotieloos en koud over.

Deze kaart duidt erop dat je introspectief werk kunt doen. Dus jezelf onderzoeken en je kunt goede vrienden met jezelf worden, dat is een heel goede zaak om te doen. Vaak zijn deze mensen ook veel aan het studeren en mediteren, of bezig met occulte studie of mystiek.

page van zwaarden

Vergeet niet dat je beste vriend jijzelf bent. Dus wees en blijf aardig voor jezelf en onderzoek jezelf.

Neem daar de tijd voor. Onderzoek je gedachten en vraag jezelf dingen. Altijd zijn er wel problemen. Probeer ze te onderzoeken en op te lossen.

‘Morality and good standards’ kunnen hier ook een issue vormen, wanneer je deze kaart getrokken hebt. Dus behandel de mensen netjes en gebruik goede manieren, zodat ze niet boos en geïrriteerd raken door jou en vervelend gaan doen tegen je. De Page duidt meestal op een wat jonger persoon of op een onvolwassen persoon.

radclyffe.ja@hotmail.com
If you appr🍳eciate my work, please donate

Dorien Jansen

Wil jij alles weten over tarot leggen?

Tarot leggen voor beginners

In het boek Tarot leggen voor beginners leer je alles wat je moet weten om met het tarot leggen aan de gang te kunnen gaan als een gevorderde kaartlegger.

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.