De kelken

Kelken of bokalen

Kelken of bokalen staan voor het element water. Bokalen worden ook wel bekers of kelken genoemd. Ze zijn gerelateerd aan het element water en worden dan ook geassocieerd met gevoelens en emoties, bijvoorbeeld in liefde en relaties, of in het gezin of de familie .

Kelken

De bokalen duiden op onze gevoelens en op onze ziele roerselen. Een vat voor de gevoelens, dat zijn de bokalen. Het ongrijpbare, onze dromen.

De bokalen zijn een vat voor onze gevoelens. Ze representeren vooral onze verlangens en onze angsten.

Bokalen zeggen je ook meer over artistieke en creatieve ontwikkeling en laten je zien hoe je jezelf voelt in een bepaalde situatie waar je misschien in opgesloten zit of waar je misschien juist wel in zou willen verkeren. Het gaat hier vooral om de reactie die je hebt op een gevoelige situatie.

Bokalen Aas

Bokalen Aas staat voor vreugde en dankbaarheid. Het Aas van Bokalen is een van de grootste gelukskaarten die de Tarot kent. Net als de andere azen wijst deze kaart je op de potentie die je in je hebt en hier bij het element water is dat dus ten opzichte van zaken die met gevoelens te maken hebben.

(Vanwege het element water (gevoel) wat de bokalen vertegenwoordigen).
In dit geval kan ze ons tot diepe vervulling of in diepe vervoering brengen . Maar aan alles zit een tegenkant, dus hier zouden we weleens te maken kunnen hebben met een depressie wanneer dingen gevoelsmatig niet mee zitten.

In welk verband deze kaart voor jou spreekt in je legging weet je zelf beter dan ik. Het betekent voor iedereen weer iets anders naar gelang je de kaarten hebt gelegd en ook naar gelang wat jou vraag is bij de legging.

durga mantras

Kijk goed naar de kaarten die er omheen liggen. Het spectrum van deze kaart beschikt over een ver bereik.

Het wijst op vreugde, dankbaarheid, geluk, liefde gevoelens, goede intuïtie en op alles wat met gevoelens te maken heeft.

Als de omliggende kaarten vervelend zijn of negatief dan kunnen de gevoelens die je hebt weleens pijnlijk zijn en ben je helemaal niet blij. Maar deze kaart is in wezen een geluk brengende kaart, die aanwijst dat er goede gevoelsmatige plannen of ideeën zijn, die nog in de dop of in het vat zitten.

Je zou ook verliefd kunnen zijn of liefdes verdriet kunnen hebben, dat ligt dan weer aan de omliggende kaarten hoe de gevoelens uit zullen pakken. Soms duidt de aas van de kelken op een heel goed plan of idee. Dit kan dan ook in relatie tot je werk staan.

Je zit dan op het juiste pad in verband met je werk of in verband met een uitvinding of met iets wat je graag zou willen doen. Je gelooft er in en je gaat er voor. Als je interesse hebt in Tarot zou je mijn PDF bestand kunnen downloaden.  ‘Contact

yogina

Wil jij alles weten over tarot leggen?

Tarot leggen voor beginners

In het boek Tarot leggen voor beginners leer je alles wat je moet weten om met het tarot leggen aan de gang te kunnen gaan als een gevorderde kaartlegger.

radclyffe.ja@hotmail.com

Succes,

Dorien Jansen

If you appr🍳eciate my work, please donate five euro, dank je! Dorien Jansen

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.