De staven

Staven

Staven staan voor het element vuur

Staven worden ook wel stokken of knuppels genoemd, ze vertegenwoordigen het element vuur, dit element heeft veel te doen met dingen doen en met het enthousiasme waar je de dingen mee aanpakt. Het gaat er om of je er wel of geen zin in hebt.

Vuur draagt zorg voor twee basis ingrediënten in het leven: warmte en licht. Liefde leven en licht. Staven worden vaak geassocieerd met passie, met reizen en dagelijkse bezigheden.

Het vuur element betekent energie en onderneming, creativiteit en de drang om dingen op gang te brengen. De innerlijke vonk. De drijfveer. De missie om iets te doen en de manier waarop het gedaan wordt.

Aas van Staven staat voor overtuigingskracht en zelfontplooiing

Iedere aas in de tarot staat voor een mogelijkheid die je geboden wordt. Zo ook het Aas van Staven. Warme daadkracht. Seksuele verlangens en ondernemingsdrang representeren allemaal het element vuur.

aas van staven

De kans die het aas van Staven je biedt heeft te maken met zaken als overtuigingskracht, zelfontplooiing en levenslust. Deze persoon lijkt op een ram. Is energiek, vurig en hartstochtelijk. Dit is het moment om je doelen te bereiken.

Je voelt je sterk, jong en onbezonnen. Initiatief.
Er gaan dingen gebeuren, je voelt het al aankomen. Levenslustig is wat je bent en je gaat er ook voor.

Liefde en relaties

Op het gebied van je persoonlijke relaties staat het aas van Staven voor levendigheid. En in je huidige relatie ben je inderdaad enthousiast en deel je het met anderen. Je voelt je goed en straalt levenskracht uit. En wat ik weleens gehoord heb is dat alles wat je geeft in drievoud tot je terug komt.

draken groen en zwart

Je hebt er nu zin in om eens een kansje te wagen op wat voor gebied dan ook. Je bent gemotiveerd en ambitieus, impulsief en enthousiast.

Neem je niet teveel hooi op de vork, want misschien moet je afmaken waarmee je begonnen bent en misschien lukt dat wel niet. Dus rustig aan.

Ook zou je jezelf wel weer eens willen laten gelden, maar misschien moet je jezelf toch een beetje inhouden wil je geen irritatie opwekken. Zoals we zagen dat de aas voor het getal een (1) staat kun je er zeker van zijn dat je nieuwe dingen gaat doen.

Spannende avontuurlijke dingen. Je bent en voelt je heel actief en je wilt graag sporten, wat je nu waarschijnlijk ook doet. Ik zou zeggen ‘doen’ . Alles wat nieuw is spreekt je momenteel aan.

Hieronder geef ik in het kort even de betekenis van sommige staven kaarten weer, maar als je een tarot – set koopt staat het er natuurlijk veel uitgebreider voor je in weergegeven en kun je de kaarten combineren door ze te leggen. Daarom heb ik wel een uitgebreid boekje gemaakt over Tarot, met uitleg over de kaarten.

 • Staven Twee
  Je sluit je af, onverschilligheid, afstandelijkheid
 • Staven Drie
  Basis, overzicht, doel bereikt
 • Staven Vier
  Gezelligheid, onbevangenheid, genot
 • Staven Vijf
  Competitiedrang, wedstrijd, uitdaging
 • Staven Zes
  Roem, succes, erkenning
 • Staven Zeven
  Strijd, vechten, underdog
 • Staven Acht
  Een gebeurtenis Nu
 • Staven Negen
  Koppigheid en verzet
 • Staven Tien
  Uit het veld geslagen zijn en je terneergeslagen voelen,
  onhandigheid en angst
 • Staven Page
  Groeien, leren, grenzen tegenkomen
 • Staven Ridder
  Hartstocht, ondernemingslust, de ridder op het witte paard. Een vurige, enthousiaste jonge man die veel voor je over heeft, die over een ondernemend karakter beschikt.
cornelis le mair nude

De Koningin van Staven

Koningin van staven

Een levenslustige vrouw met zelfvertrouwen, zo is de staven koningin. Zij is iemand die onafhankelijk is en moeilijk tegen onrechtvaardigheid kan. Daarbij is het iemand die totaal niet op haar mondje gevallen is.

Ze is van vele markten thuis en weet alles goed en snel te regelen en te doen. Ze beschikt verder over veel talenten en weet het bijvoorbeeld bij haar thuis ook al snel leuk en gezellig te maken .

Bovendien gaat ze haar eigen weg in het leven en zit aan niemand vast, waarnaast ze begaan is met andere mensen en zij houdt enorm van dieren, kinderen en van de natuur. Ze is beschermend en komt vaak op voor de zwakkeren in de samenleving.

De Koning van staven

De koning van staven heeft net als de koningin van staven iets van een held en hij beschikt over een vurige uitstraling. Ook hij beschikt over leiding gevende talenten en heeft een pittig karakter. Maar maak ze niet kwaad, deze mensen, want dan kunnen ze flink van leer trekken.

Ze zijn ook beiden ondernemend en avontuurlijk en kunnen dingen goed regelen en organiseren. Het zijn mensen met flink wat zelfvertrouwen en ze zijn eigenmachtig aangelegd. Wanneer je ruzie met ze maakt kun je beter toch een eindje om gaan totdat ze uitgeraasd zijn of totdat ze weer in een beter humeur zijn, anders kun je ze krijgen.

Wat hier natuurlijk ook telt, net als bij alle andere kaarten, dat is dat je op moet letten welke kaarten er om de kaart die je wilt duiden heen liggen. Of er kaarten bij zitten die op zijn kop liggen en of er kaarten bij zitten van de Grote of Kleine Arcana, die voorrang dienen te hebben bij de duiding.

En je weet ook dat de hofkaarten mensen aanduiden die je leven binnen stappen of soms duidt een hofkaart jouzelf aan, wanneer je zelf de kaart daarop gelegd hebt natuurlijk.

Wanneer je geïnteresseerd bent in mijn boekje over Tarot kun je het PDF bestand downloaden. Kijk op mijn contact page.  ‘Contact‘ In het e-book over tarot ben ik meer uitgebreid ingegaan op bijna alle tarot kaarten. Het is in het Nederlands geschreven.

Vishnu1

radclyffe.ja@hotmail.com

Take care,

If you appr🍳eciate my work, please donate five euro, dank je! Dorien Jansen

Wil jij alles weten over tarot leggen?

Tarot leggen voor beginners

In het boek Tarot leggen voor beginners leer je alles wat je moet weten om met het tarot leggen aan de gang te kunnen gaan als een gevorderde kaartlegger.

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.