Marilyn Monroe

1. Marilyn Monroe

2. Jyotish – Indiase astrologie

 Dasha ‘s – Nakshatra ‘s

We zien hier de Siderische kaart van Marilyn Monroe.
Waarbij we vooral zien hoe de Nakshatra ‘s uitwerken in haar horoscoop. 

Deze horoscoop van Marilyn Monroe heb ik als voorbeeld genomen vanwege haar bekendheid. Op de website van Roeland de Looff kun je meer voorbeelden vinden van Nakshatra ‘s in het Engels.

Je kunt er ook de booklet over Nakshatra ‘s wat hij heeft geschreven vinden en kopen.
Genaamd:  ‘De Hindu Lunar Zodiac’.

R. de Looff is directeur van Dirah Academie, waar ik Jyotish astrologie geleerd heb.
http://www.dirah.org is het adres van zijn website.

Marilyn Monroe is geboren op: 01-06-1926 in Los Angeles, California.
Tijdzone: Pacific Standard Time. (GMT. 17:30:00)
Om 09:30:00 uur. Latitude: 34: 03: 08. North. Longitude 118: 14: 34 West.

 • Ayanamsa: Lahiri 22: 49: 28
 • Neptunus: 29:23 Ashlesha in Cancer in Lagna.
 • Pluto: 20:34 Punarvasu in Gemini in het twaalfde huis.
 • Uranus: 06:10 Uttara Bhadra in het negende huis.
 • Ascendant of Lagna 20:15:16 Cancer Ashlesha.
 • Sun 17:38:03 Taurus Rohini.
 • Moon 26:16:31 Capricorn Dhanishta.
 • Mars 27:55:30 Aquarius P. Bhadra.
 • Mercurius 13:59:29 Taurus Rohini.
 • Jupiter 4:00:42 Aquarius Dhanistha.
 • Rahu 24:00:32 Gemini Purnavasu.
 • Venus 5:56:48 Aries Aswini.
 • Saturnus 28:37:02 Rx Libra Vishakha.
 • Ketu 24:00:32 Sagittarius P. Ashada.

De Nakshatra ‘s – de Lunar Zodiac

Marilyn heeft haar Ascendant of Lagna in Kreeft.

Ashlesha is de Nakshatra van de slang, die bij haar Lagna in Kreeft hoort.  De ‘Deity’ die bij de nakshatra Ashlesha hoort is Sarpas, de slang die God werd.

In het boekje ‘De Lunar Zodiac’ , wat je bij Roeland de Looff bestellen kunt, vinden we de volgende key-words staan bij de nakshatra  Ashlesha:

hypnose, seksuele macht en controversie.

Deze key-words beschrijven Marilyn Monroe heel goed.

Wat we vooral van haar weten is dat zij een vrouw is met veel sex ‘a peal. Wat vooral bij de mannen erg in trek was indertijd en nu nog.

Ze wist mensen met haar charme aan te trekken en te bekoren en soms zelfs te hypnotiseren vanwege de invloed van de slang Deity die daar erg goed in is. Marilyn is al een heel tijdje geleden overgegaan en toch weet bijna iedereen nog wie zij is.

Ze leefde een controversieel leven, een eigenschap die de Nakshatra Ashlesha ook toebehoord zoals we zagen. 

Haar charme en charisma komen steeds terug in haar horoscoop, via haar Ascendant, maar ook via haar Zon, Maan en via veel van haar andere planeet standen.

Opvallend is dat Marilyn de planeet Neptunus in haar eerste huis, in haar Lagna of Ascendant heeft staan. 

Dat zegt ook veel over haar charmante magnetische verschijning, want de Ascendant gaat erover hoe iemand er uit ziet. En over hoe iemand over komt op anderen. Zij ziet er uit als echte filmster of als een foto model, wat ze dus ook was.
We hebben hier echt met een ‘droomvrouw’ (Neptunus) te maken, met iemand die over een magnetische aantrekkingskracht beschikt.

Als we verder kijken zien we dat haar uitstraling niet alleen met Neptunus te maken heeft en met de Nakshatra Ashlesha in haar Lagna.

We zien dat de Zon in het teken Rohini staat in haar elfde huis, waarbij we ook Mercurius in het teken Rohini zien staan. (Wat de heer van haar ascendant kreeft is wat in het Nakshatra teken Ashlesha staat). 

Ze was alom bekend en beschikte over veel vrienden en connecties. Haar persoon bleef niet ongezien ten opzichte van grote groepen mensen, vanwege de films waarin ze meespeelde en vanwege haar vooraanstaande vrienden en vanwege natuurlijk haar eigen charme. 

In de Hindu Lunar Zodiac vinden we beschreven dat Rohini de favoriete bruid was van de Maan-  God Chandra. Rohini werd de favoriet van de Maan- god vanwege haar schoonheid, haar artistieke aanleg en door haar bekwaamheden op het gebied van erotische kunsten. 
Rohini betekent rood, of wordt aangeduid met ‘de rode’, geassocieerd met passie en sensitiviteit. 

Zo zie je hier haar onweerstaanbare kwaliteiten als mooie vrouw zijnde weer terug komen.

Ook kun je zien dat ze artistiek was, de planeet Venus staat in haar tiende huis, wat het huis is dat over reputatie en beroep gaat en venus daarin zegt dat ze een artistiek beroep had.

Zij was inderdaad artistiek en kon zingen, acteren en speelde in veel films de hoofdrol. Haar uitstraling was mystiek. Ze beschikte over een ‘bright appearance’. 

Ze trok vooraanstaande rijke mannen aan en ging graag met ze om. Ze stortte zich gemakkelijk en snel in verschillende liefdes affaires (Venus in Ashwini) en werkte meestal hard aan haar carriere in de film.

(Harde werker, Saturnus – Shasya yoga in vierde huis).

Uiteindelijke kwam zij dan ook in contact met de befaamde vrouwen- liefhebber John F. Kennedy.

En ja, haar ‘Imago’ was gekleurd en iedereen kende haar nu natuurlijk helemaal doordat ze met de establishment omging en ook vanwege de films en haar zangkunsten.

Verder zien we dat Marilyn in haar horoscoop over een Shasya yoga beschikt! Over een Shasya yoga beschik je wanneer je de planeet Saturnus erg sterk hebt staan in je horoscoop. En dat heeft zij.

Haar Saturnus staat in huis vier, wat een kendra huis is en Saturnus staat bovendien retrograde, dus wordt hierdoor sterk benadrukt. In het teken weegschaal staat Saturnus in verhoging, in zijn exaltation stand. Hier in de Nakshatra Vishakha waarbij we de kernwoorden ambitious, self centered, attracts a crowd, leadership vinden. 

De planeet Saturnus is bij haar de ruler van de huizen 6/7 die gaan over (huis 6 gaat over ziekten en vijanden) (huis zeven gaat over partners en relaties). Dus met zo ‘n sterke stand van Saturnus zie je dat zij van nature sterke belangrijke partners aantrekt die zij soms tot vijand wist te maken (zesde huis).

Deze partners duiden haar echtgenoten ook aan (zevende huis) wat daardoor bijdroeg aan haar beroemdheid. Ook staat Saturnus vanaf de maan gerekend in een hoekhuis, wat haar Shasya yoga zelfs nog meer significant maakte. 

Haar Maan staat samen met Jupiter in de Nakshatra Dhanistha.

In de Hindu Lunar Zodiac vinden we bij Dhanistha de volgende key-words:
optimisme, rijkdom, welstand en muzikale aanleg. 

Daar kunnen we Marilyn Monroe ook weer in terug vinden. Ze was rijk en beschikte over een prettige stem en ze was bovendien zangeres.

Eens zong ze voor John F. Kennedy ‘Happy Birthday to you’, zoals we misschien nog niet vergeten zijn.

Anderzijds komen ook bij het teken Dhanistha vaak problemen voor met relaties. 

En zoals we weten had ze vaak problemen met relaties.
Dat vinden we dus gemakkelijk terug bij haar in haar leven.

Haar Maan en Jupiter zijn voorname aanwijzers, vooral in de horoscoop van een vrouw, want de Maan staat voor emoties en gevoelens en Jupiter is de aanwijzer van de partner in de horoscoop van een vrouw.
De Maan staat in haar horoscoop in het zevende huis van relaties.

De planeet Jupiter staat ook in Dhanistha, maar in het achtste huis, het huis wat vaak calamiteiten met zich mee brengt en wat ook geheimen en geld via anderen aanduidt en het wijst vaak ook nog de onderwereld aan. (Het is niet zo dat het achtste huis geen goede kanten heeft, maar daar later meer over.  

We weten van Marilyn dat al haar relaties op de een of andere manier problematisch waren.

De heer van Dhanistha, waar haar Maan en Jupiter in staan is Mars en dat wijst op passie, want de planeet Mars duidt passie en seksualiteit aan. 

De planeet Mars staat in het teken Purva Bhadra in haar achtste huis.
(Stress door seksuele relaties).

Purva Bhadra, waar de planeet Mars in staat gaat ook over seksualiteit en energie. 
De Nakshatra Purva Bhadra heeft te maken met passie en vooral ook met fascinatie voor de donkere kant van het leven, zoals het achtste huis dat ook heeft.
Ambitie, warmte, vuur en transformatie zijn de keywords voor deze Nakshatra Purva Bhadra.

Ook dit beschrijft Marilyn Monroe heel goed zoals ze was, vooral betreffende haar liefdesleven wat blijkbaar met veel passie gepaard ging, zoals we hier aan de planeten en aan de stand van de planeten in de Nakshatra ‘s kunnen zien.
De meeste mannen waar zij mee omging waren machtig, rijk en ambitieus.

(Haar zon en mercurius staan in de Nakshatra Rohini en in het elfde huis van vrienden en inkomsten).

Zij kwam via die mannen op die manier ook in contact met de onderwereld en bovendien haar Jupiter staat ook in het achtste huis van geld en van geheimen en denk ook nog even aan haar Shasya yoga die er voor zorgt dat zij rijke vooraanstaande mannen aantrekt.

Waarvan er een paar bij waren die met de onderwereld in contact stonden (achtste huis).

(Mars en jupiter in het achtste huis). De ‘Deity’ die bij Purva Bhadra hoort en waar haar Mars in staat is Aja Ekapada, die een vorm van Rudra, de stormgod, of de vernietiger is.

Daarom denken we dat de vreemde omstandigheden omtrent haar dood te maken hebben gehad met de planeet Mars in het Nakshatra teken Purva Bhadra.

Omdat Mars de heer is van de Nakshatra Dhanistha, van het zevende huis (relaties) waar haar Maan zich in bevond en Mars staat ook in het achtste huis. 

Let ook op Jupiter, die ook nog in de Nakshatra Dhanistha (relatie problemen) maar in het achtste huis staat. (Relatieproblemen en geheime affaires en onderwereld).

En zodoende – omdat het zevende huis op geliefden en relaties duidt en in verband staat met planeten in huis acht is het waarschijnlijk dat een van haar geliefden te maken had met haar dood.

Het achtste huis, waar haar planeet Mars gevestigd is, gaat namelijk ook over dood en over geheimen. 

Vooral bij deze uitleg is gekeken naar de ascendant en naar de stand van de Maan, naar de Zon en ook naar de planeten Mars en Jupiter in verband met de Nakshatra ‘s.

De planeet Venus staat bij Marilyn in de Nakshatra Ashwini in het tiende huis. Het tiende huis geeft status en beroep weer. En Venus in dit huis geeft aan dat ze een artistiek beroep uitoefende en dat ze van schoonheid hield en kunstzinnig was aangelegd.

De keywords voor de Nakshatra in Ashwini zijn: swiftness, fastness, the horsewoman. Aan de planeet Venus die in Ashwini staat (swiftness) kun je zien dat ze vaak impulsief en haastig reageerde, zowel in liefdes aangelegenheden als ten opzichte van haar werk. 

Ook was zij vrijgevochten (Ashlesha ascendant) en samen met haar impulsiviteit bracht dat wel vaak schade aan haar reputatie.

Vooral de laatste jaren van haar leven toen ze meer medicijnen begon te slikken en nogal wat dronk kwam ze vaak te laat op haar werk, of soms helemaal niet op haar werkplek aan, volgens de berichten die ik over haar gelezen heb.

Wat ik ook over haar las is dat zij een welbespraakt persoon was die raak en humoristisch uit de hoek kon komen, wat wel kunnen zien aan de positieve stand van haar Mercurius die heer van haar ascendant Nakshatra teken Ashlesha is. (Mercurius in Rohini en heer van haar ascendant in de Nakshatra Ashlesha in haar elfde huis met de zon).

Haar drank gebruik en medicijn gebruik tijdens haar laatste levensjaren kunnen we vinden in haar horoscoop wanneer we kijken naar de Noorder maansknoop die in haar twaalfde huis staat (Rahu).

(Het twaalfde huis geeft de stress en vooral bed geheimen aan).
Mars en Jupiter in haar achtste huis (Stress en de donkere kant van het leven).

Marilyn Monroe is en blijft ondanks alles een Icoon en zeker bij mij staat ze voor altijd in mijn geheugen gegrift als een sexy en charming Lady.

Haar Maha- dasha stond bij haar overlijden in Jupiter (achtste huis) samen met Rahu als Bhukti dasha  (die in haar twaalfde huis stond). Dit spreekt voor zich !
Dat kan duiden op vergiftiging door medicijnen of drank. (Ketu in het zesde huis van vijanden).

En zoals ik al schreef duidt Jupiter op de partner bij de vrouw in een Jyotish chart. Rahu als Bhukti dasha wijst of kan wijzen op bedgeheimen en teveel drugs of medicijnen die ze misschien ingenomen zou kunnen hebben, of die ze in haar mond gedaan hebben terwijl ze door moest slikken. 

Maar we weten het niet zeker.

Als je dit verhaal terug leest kun je de verbanden onderling die op geweld ten opzichte van haar duiden zien. Ook haar charme en beroemdheid zijn terug te vinden via de Nakshatras.

Dat Marilyn Monroe al jong over een enorme aantrekkingskracht beschikte en ook heel gedisciplineerd was kun je zien aan haar Sasa yoga met Saturnus in haar vierde huis in een hoekhuis en exalted en ook nog Retrograde. Dus dit mag ook nog wel genoemd worden als een bijzondere sterke stand.

Het vierde huis duidt de afkomst aan van iemand, het ouderlijk huis en de moeder en bezittingen, zoals huizen auto ‘s, boten en dat soort dingen. Met Saturnus daarin kan het zijn dat zij van huis uit arm waren, maar dat Marilyn over de gave beschikte om zich daaruit op te werken doordat Saturnus exalted stond in haar vierde huis is ook duidelijk.

Norma Jeane Mortenson, of Marilyn Monroe ligt begraven op het Westwood Village Memorial Cemetery en ze is op vijf augustus 1962 overleden toen ze pas 37 jaar was geworden.

Met de Amerikaanse president John F. Kennedy zou ze volgens de geruchten een affaire hebben gehad, maar toen hij haar beu was zou hij haar hebben overgedragen aan zijn broer Bobby.
Toen deze haar zou hebben laten vallen, zou Monroe door het lint zijn gegaan en zou ze een chantage poging gedaan hebben volgens de berichten. Er is nooit bewijs gevonden voor de relatie met de Kennedy ‘s en de doodsoorzaak is onbekend gebleven, ondanks dat er wel vergif in haar lichaam gevonden was.
Een beetje vreemd, maar ja, er zijn wel meer dingen eigenaardig, niet waar?

                               Jyotish leren ?

Je kunt een beginner cursus in Jyotish bij mij volgen.
Dan kun je via mail die cursus volgen en het boekje met vragen en uitleg erin gratis via mij opgestuurd krijgen.
We kunnen mailen als er vragen zijn of wanneer je uitleg nodig heeft. Ook kun je je registreren en af en toe een gratis PDF bestand via deze website ontvangen.

Inschrijven

Er staat een gratis PDF artikel over Tarot die je kunt downloaden op de Contact pagina voor de liefhebbers van Tarot. 

Stuur een mail en volg een beginner cursus bij mij.
Lot ‘s of Love,
Dorien Jansen

Dorien Jansen

About the Author

Dorien Jansen

Copyright text 2018 by www.doriens.com. (Dorien Jansen) My name is Radclyffe Jansen or Dorien. I am astrologe and chakra healer. I like to give more information on this website. The kind of astrology that I do is Jyotish, the astrology from India. If I can mean something for you contact me at info@doriens.com or radclyffe.ja@hotmail.com. Lot's of love Dorien Jansen.

Follow Dorien Jansen:

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Leave a Comment:

All fields with “*” are required