Je engelengetal of je angelnumber

Maar door de eeuwen heen hebben mensen over de hele wereld geloofd dat engelen met ons communiceren via deze speciale nummers. Het begrijpen van de betekenis achter deze nummers kan een transformerende ervaring zijn die je perspectief op het leven kan veranderen.

Wat zijn engelengetallen

Betekenis van engelengetallen

Engelengetallen zijn specifieke nummerreeksen die herhaaldelijk aan jou worden getoond. Deze getallen of nummers worden beschouwd als boodschappen vanuit het universum. Het zijn boodschappen die je zelf aantrekt door middel van de golflengte waarop je jezelf op dat specifieke moment bevindt.

Sommige veelvoorkomende voorbeelden van deze getallen zijn 111, 222, 333, enzovoort. Elk nummer of getal heeft een unieke betekenis en kan verschillende boodschappen bevatten over veranderingen in je leven. Het kan een positieve boodschap weergeven, maar het kan ook een waarschuwing zijn.

Hoe engelengetallen te interpreteren

Om de boodschap achter engelengetallen te begrijpen is het essentieel om open te staan voor hun betekenissen en signalen. Wanneer je herhaalde patronen ziet in nummers zoals 444 of 555, probeer dan bewust te worden van wat er op dat moment in je leven gebeurt.

Eén manier om de interpretatie van deze getallen aan te pakken is door naar je gedachten en emoties op dat moment te kijken. Als je bijvoorbeeld constant het nummer 777 ziet wanneer je twijfelt over een belangrijke beslissing, zou dit kunnen betekenen dat je daar mee aan de gang moet gaan. Dus dan ga je er meer bewust over nadenken, omdat je de ‘hint’ hebt begrepen. Onbewust heb je er zelf voor gezorgd dat je die getallen te zien krijgt.

 • Voordelen:
  • Biedt spirituele begeleiding
  • Kan troost bieden in moeilijke tijden
  • Geeft hoop en geruststelling
 • Nadelen:
  • Interpretaties kunnen subjectief zijn
  • Te veel analyseren kan leiden tot verwarring

De geschiedenis achter engelengetallen

Oude wortels

Engelengetallen zijn geen nieuw concept. Eeuwenlang geloofden mensen in de symbolische betekenis van getallen.

Oude beschavingen, zoals de oude Grieken en Babyloniërs hechtten spirituele waarde aan specifieke getallen.

Deze culturen zagen getallen als boodschappers van hogere machten.

De mensen die leefden volgens de oude tradities geloofden dat bepaalde getallen verbonden waren met goddelijke krachten. En zij dachten dat daar een boodschap aan vast zat. Bijvoorbeeld, het nummer 7 werd vaak geassocieerd met volmaaktheid of goddelijke interventie. Dit idee van numerologie en symboliek heeft geleid tot het ontstaan van het woord engelengetallen.

Meestal duiden die getallen op voorspoed, maar soms waarschuwen ze je ook ergens voor

Moderne populariteit

Met de opkomst van de New Age-beweging hebben engelengetallen een hernieuwde interesse gekregen. Mensen zoeken steeds vaker naar betekenisvolle patronen in hun dagelijks leven en vinden troost in het idee dat engelen hen proberen te bereiken via cijferreeksen.

Het zien van herhalende getallen zoals 1111 of 333 kan worden gezien als een teken van begeleiding of bescherming. Voor veel mensen dienen deze cijfers als geruststellende herinneringen aan hun spirituele verbinding met het universum.

Hoe bereken je jouw engelengetal

Gebruik je geboortedatum

Om je engelengetal te achterhalen, moet je je geboortedatum gebruiken. Dit is de basis voor het bepalen van het getal dat specifiek aan jou is toegewezen.

Het proces begint met het optellen van alle cijfers in je geboortedatum tot één enkel getal onder de tien. Bijvoorbeeld, als je op 3 januari 1990 bent geboren, tel dan 3 + 1 + 1 + 9 + 9 + 0 bij elkaar op om jouw persoonlijke engelengetal te vinden. De uitkomst is 23 en het getal 23 maak je ook weer klein door het op te tellen tot aan een getal onder de tien en dan wordt het eindgetal vijf. Dus de getallen 23 en het getal 5 zijn dan je engelen nummers. Kijk dan ook even waar het getal voor staat. Als je dan vaak het getal 555 of bijvoorbeeld 2323 te zien krijgt dan is dat een speciale hint, die voor jou bedoelt is. Het zet je aan het denken wanneer je dat tegenkomt en vooral als je die getallen vaak te zien krijgt.

Je persoonlijke engelengetal

Dit resulterende enkele getal vijf of 23 vertegenwoordigt in dit voorbeeld jouw persoonlijke engelengetal. Dat getal heeft unieke eigenschappen die betrekking hebben op je leven en welzijn.

Door dit getal of nummer te begrijpen en aandacht te schenken aan de boodschappen die ermee gepaard gaan, kun je een dieper inzicht krijgen in bepaalde aspecten van jezelf en situaties waarmee je wordt geconfronteerd.

Waar kun je engelengetallen vinden?

Verschijning van engelengetallen

Engelengetallen kunnen overal om je heen verschijnen. Denk aan klokken, nummerborden, facturen of telefoonnummers. Soms komen ze zelfs voor in dromen of via intuïtieve ingevingen. Het is essentieel om alert te zijn op deze herhalende nummers om hun diepere betekenis te begrijpen.

Engelengetallen hebben de neiging zich op mysterieuze wijzen aan ons te tonen. Stel je voor dat je vaak naar de klok kijkt en telkens 11:11 ziet; dit kan een engelengetal zijn dat jou een boodschap probeert over te brengen. Door bewust te worden van deze getallen en hun betekenissen, kun je de leiding van het universum ontvangen.

Verschijning van Engelengetallen

Interpretatie van engelengetallen

Het begrijpen van engelengetallen vereist aandacht en openheid voor spirituele tekens. Bijvoorbeeld, als je herhaaldelijk het getal 333 tegenkomt, zou dit kunnen duiden op steun en bescherming door hogere machten. Het is belangrijk om niet alleen de cijfers afzonderlijk te bekijken, maar ook hun combinaties en volgorde.

 • Voordelen:
  • Biedt geruststelling en begeleiding in moeilijke tijden
  • Versterkt het geloof in hogere krachten en spiritualiteit
  • Kan helpen bij het nemen van beslissingen door goddelijke signalen te interpreteren
 • Nadelen:
  • Overmatige focus op engelengetallen kan leiden tot obsessie
  • Niet iedere interpretatie hoeft persoonlijk relevant te zijn

Wanneer je open staat voor de boodschappen die engelen via getallen sturen, kun je meer verbondenheid voelen met het universum, met alles om je heen. Door bewust te zijn rondom deze fenomenale tekens, geef je ruimte aan spirituele groei en begeleiding.

Wat betekenen engelengetallen en waarom zie je ze overal?

Begrijpen van de betekenis

Engelen nummers zijn herhalende reeksen getallen die regelmatig aan jou verschijnen, zoals 111, 333 of 777. Deze nummers worden beschouwd als boodschappen van beschermengelen of van het universum om met jou te communiceren. Het zien van deze nummers is geen toeval; het heeft een diepere betekenis met betrekking tot je leven.

Soms kunnen engelen getallen dienen als leidraad in moeilijke tijden, terwijl ze op andere momenten een bevestiging zijn, dat je op de juiste weg bent. Door bewust te zijn van deze getallen en hun betekenissen, kun je meer inzicht krijgen in jezelf en de situaties waarmee je wordt geconfronteerd.

Belangrijkheid van engelengetallen

Het regelmatig tegenkomen van deze getallen kan een teken zijn dat er veranderingen op komst zijn of dat je moet letten op bepaalde aspecten die zich op dat moment in je leven voordoen. Deze cijfers fungeren als gidsen om je te helpen bij het nemen van beslissingen en het volgen van de juiste weg naar persoonlijke groei en succes.

 • Voordelen:
  • Biedt geruststelling en begeleiding
  • Kan leiden tot meer zelfbewustzijn
  • Helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen
 • Nadelen:
  • Kan soms verwarrend zijn als de boodschap niet duidelijk is
  • Vereist openheid om de symboliek achter elk nummer te begrijpen

Door aandacht te besteden aan deze boodschappen, kun je jezelf openstellen voor nieuwe kansen en positieve veranderingen in verschillende aspecten van je leven.

Veelvoorkomende engelengetallen en hun betekenissen

Positieve betekenis van engelengetallen

Engelengetallen zoals 111, 222, 333 en 444 worden vaak gezien als tekens van begeleiding en bescherming. Deze getallen kunnen wijzen op een positieve boodschap die je aanmoedigt om door te zetten in moeilijke tijden. Bijvoorbeeld, 111 kan staan voor een nieuwe aanvang van iets. Als je herhaaldelijk het getal 222 tegenkomt, duidt dit mogelijk op harmonie en evenwicht in je leven.

Positieve betekenis van Engelengetallen

In feite kijk je gewoon naar het getal wat de boodschap vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld het getal 1 wijst op initiatief, de zon staat voor het getal 1. Het getal 2 wijst op ontvankelijkheid en harmonie, het getal drie wijst naar creativiteit en het leggen van contacten en ga zo maar door.

 • Voordelen: Begeleiding, bescherming, positieve boodschappen
 • Nadelen: Kan verwarrend zijn als de interpretatie niet duidelijk is

Specifieke boodschappen van andere engelengetallen

Naast de veel voorkomende engelengetallen zijn ook de getallen zoals 555, 777 en 888, elk met unieke betekenissen. Het getal 555 wordt geassocieerd met grote veranderingen die op komst zijn in je leven; het is een aanmoediging om flexibel te zijn en open te staan voor vernieuwing. Wanneer je herhaaldelijk het nummer 777 ziet, zou dit kunnen wijzen op spirituele groei of dat je op de juiste weg bent naar persoonlijke ontwikkeling.

 • Hoofd informatie
  • Betekenisvolle boodschappen over veranderingen, spirituele groei
  • Financiële overvloed kan aangekondigd worden door specifieke engelennummers, zoals bijvoorbeeld het nummer 888

Het begrijpen van deze verschillende betekenissen helpt je om de subtiele hints uit het universum te kunnen begrijpen.

Hebben de volgorde van de engelengetallen een betekenis?

Betekenis van engelengetallen

Engelengetallen of reeksen nummers hebben zeker een diepere betekenis. Wanneer je herhaaldelijk bepaalde nummerreeksen tegenkomt, is dit vaak geen toeval. Deze nummers kunnen boodschappen bevatten van het universum.

Soms kan het zien van een specifiek nummer op belangrijke momenten in je leven wijzen op leiding, bescherming of bevestiging. Bijvoorbeeld, als je constant 111 ziet, kan dit duiden op een nieuw begin en de manifestatie daarvan.

 • Voorbeelden:
  • 111: Nieuwe start
  • 444: Bescherming en stabiliteit
  • 888: Overvloed en welvaart

Belangrijkheid in ons leven

Angelnumbers of engelengetallen spelen een essentiële rol in ons leven door ons te begeleiden en ondersteunen. Ze dienen als subtiele aanwijzingen om onze aandacht te trekken naar belangrijke aspecten in ons bestaan. In feite worden deze nummers door ons eigen onbewuste geschapen. Je trekt de nummers naar je toe door je eigen specifieke golflengte waarin je op dat bepaalde moment verkeert.

Het erkennen en begrijpen van deze getallenreeksen kan helpen bij het nemen van beslissingen, het vinden van troost in moeilijke tijden, of over de juistheid van je pad.

 • Voordelen:
  • Biedt richting en leiding
  • Geeft troost en geruststelling
  • Versterkt geloof in hogere krachten

Vertrouwen hebben in engelengetallen

Door vertrouwen te hebben in de kracht van engelen getallen geef je ruimte en sta je open voor positieve energieën, die je leven binnen stromen. Het openstellen voor deze tekens helpt je om je meer verbonden te voelen met het universum en geeft een gevoel dat er altijd beschermengelen zijn die met jouw specifieke vibratie resoneren.

Wanneer je begint met vertrouwen opbouwen in deze boodschappen uit het universum, zal je merken dat ze vaker verschijnen wanneer je ze nodig hebt, of wanneer er belangrijke keuzes moeten worden gemaakt. Je kunt innerlijke rust en begeleiding ervaren door in de kracht en symboliek van engelengetallen te geloven.

Wat moet je doen wanneer je een engelengetal ziet?

Aandacht besteden

Als je een engelengetal ziet, is het cruciaal om aandacht te schenken aan je gedachten en gevoelens op dat moment. Probeer te begrijpen wat er in je hoofd en hart omgaat, wanneer dit specifieke nummer zich herhaaldelijk aan jou laat zien. Het kan een signaal zijn van het universum dat er iets belangrijks op komst is.

Door bewust te zijn van je innerlijke wereld en de externe signalen die naar voren komen, kun je de boodschap achter het engelengetal beter ontcijferen.

Begrip en actie

Probeer de verborgen betekenis achter het nummer te doorgronden en zie hoe dit verband houdt met jouw huidige situatie. Misschien staat het getal voor moed, intuïtie of is het zelfs een waarschuwing over bepaalde aspecten van je leven. Reflecteer op wat er gaande is in jouw wereld en kijk hoe dit samenvalt met de symboliek van het engelengetal.

Neem vervolgens stappen of maak keuzes gebaseerd op deze begeleiding die wordt aangeboden via het nummer dat zich herhaaldelijk aan jou voordoet. Of het nu gaat om beslissingen nemen over werk, relaties of persoonlijke groei, luister naar de boodschappen die worden gecommuniceerd door middel van deze goddelijke getallenreeksen.

Hoe engelengetallen gerelateerd zijn aan de horoscoop

Astrologische tekens en engelengetallen

Elk sterrenbeeld heeft specifieke getallen die een diepere betekenis kunnen brengen voor mensen geboren onder dat teken.

Bijvoorbeeld, als je over het sterrenbeeld Tweelingen beschikt, dan kan het zien van het engelengetal 555 extra belangrijk voor je zijn.

Het getal vijf duidt de planeet mercurius aan, die het beste past bij het teken Tweelingen, want Mercurius is de planeet die een belangrijke invloed heeft op het teken Tweelingen en ook op het teken Maagd. Mercurius op zich duidt onder anderen op studie, schrijven, spreken, gevoel voor humor, korte reisjes en op nog veel meer zaken. Deze combinatie van de cijfers vijf kan dus wijzen op bijvoorbeeld het schrijven van een boek.

Sommige astrologische tekens hebben meer verbinding met bepaalde getallen dan andere. Als jouw sterrenbeeld Steenbok is zou het engelengetal 888 bijzonder relevant kunnen zijn, omdat drie maal het getal acht vaak wordt geassocieerd met overvloed en succes. Kijk hier op mijn website wat er staat geschreven over het getal acht. Drie keer het getal acht naast elkaar duidt op overvloed. Als je de verbanden ziet dan begrijp je de cijfers ook beter.

Krijg diepere inzichten

Door bewust te zijn van welke engelengetallen vaak worden gekoppeld aan jouw specifieke astrologische teken, kun je dieper graven in de betekenissen achter deze symboliek. Stel dat je Steenbok bent; dan zou het regelmatig tegenkomen van het nummer 444 een signaal kunnen zijn om meer structuur en stabiliteit in je leven te brengen. Het getal 4 op zich duidt stabiliteit aan. Dit soort patronen onthullen zich wanneer deze engelen nummers samenkomen met de kenmerken van je sterrenbeeld.

Het combineren van kennis over zowel astrologie als engelen nummers opent nieuwe wegen naar zelfreflectie en spirituele groei. Door aandachtig te kijken naar hoe deze twee elementen elkaar overlappen, kun je persoonlijke doorbraken ervaren en innerlijke harmonie bereiken. Kijk verder op deze website naar de betekenis van elk getal onder de tien, waaraan ik speciale aandacht heb geschonken in aparte artikeltjes hierover. Ook over het mastergetal 11 zal ik nog een artikel schrijven.

Wat maakt engelengetallen speciaal?

Betekenis en symboliek

Engelengetallen zijn bijzonder vanwege hun diepe betekenis en symboliek. Je kunt deze getallen beschouwen als wegwijzers. Stel je voor dat je herhaaldelijk het nummer 111 ziet; dit kan een signaal zijn om positieve gedachten te koesteren en aan zelfreflectie te doen. Het getal 1 doet denken aan het teken ram en aan de zon.

Soms kunnen deze getallenreeksen verschijnen op cruciale momenten in je leven, wanneer je voor belangrijke beslissingen staat of als je troost nodig hebt. Het is essentieel om open te staan voor de boodschappen die deze getallen met zich meebrengen, omdat ze vaak wijze raad bevatten waarvan je kunt profiteren.

 • Voordelen:
  • Biedt leiding en steun in moeilijke tijden
  • Moedigt zelfreflectie aan door middel van symbolische betekenissen
 • Nadelen:
  • Kan verwarrend zijn als de interpretatie niet duidelijk is
  • Sommige mensen vinden het moeilijk om de boodschappen te begrijpen

Positieve verandering en groei

Het erkennen en vertrouwen op engelengetallen kan leiden tot aanzienlijke persoonlijke groei en transformatie. Door bewust te worden van deze tekens, kun je meer verbondenheid voelen met het universum en een dieper begrip krijgen van je levenspad.

Wanneer je regelmatig dezelfde reeks nummers tegenkomt, zoals 555 of 777, kan dit een teken zijn dat er grote veranderingen op komst zijn. Dit kan dienen als aanmoediging om open te staan voor nieuwe mogelijkheden, of om oude gewoontes los te laten die jou niet langer dienen.

 • Stapsgewijze groei:
  • Let op herhalende patronen in engelengetallen
  • Reflecteer over hoe deze cijfers resoneren met jouw huidige situatie
  • Neem acties gebaseerd op de boodschap achter elk nummer

Waarom je steeds engelengetallen blijft zien

Communicatie van hogere machten

Als je herhaaldelijk engelengetallen ziet, betekent dit dat het universum wil proberen om met je te communiceren via deze symboliek. Deze getallenreeksen kunnen een manier zijn waarop je eigen hogere Zelf met je probeert te praten. In feite komen deze cijferreeksen voort uit je eigen frequentie. Het resoneert met je eigen hogere Zelf, je Goddelijke vonk. Het is een subtiele boodschap die speciaal voor jou bedoeld is.

Leiding en begeleiding

Het zien van engelengetallen kan ook fungeren als leiding over belangrijke beslissingen in je leven. Het kan aangeven dat je op de juiste weg bent en bevestigen dat je de juiste keuzes maakt. Als voorbeeld: wanneer 333 zich herhaaldelijk aan jou laat zien, suggereert dit misschien dat er verandering nodig is in je leven. Het getal drie geeft speelsheid en vrolijkheid weer. (De planeet jupiter wordt met het getal drie geassocieerd) Misschien is het een teken dat je dan wat meer van het leven kan gaan genieten. Of om eens een reis te gaan maken.

Door open te staan voor deze boodschappen kun je meer bewust worden van de signalen om je heen en dat is zo wie zo goed. Op die manier word je beter gewaar van alles om je heen en ga je bewuster leven. Het negeren van deze tekens zou betekenen dat je waardevolle begeleiding misloopt die juist bedoeld is om je te helpen groeien en bloeien.

Slotopmerkingen

Je hebt nu een dieper inzicht gekregen in engelengetallen, hun betekenissen en waarom je ze steeds blijft zien. Het is duidelijk dat deze getallen meer zijn dan toeval. Ze kunnen boodschappen bevatten die je kunnen begeleiden en troosten in moeilijke tijden. Vertrouw op de wijsheid die engelengetallen je bieden en blijf openstaan voor de tekens die het universum naar je stuurt. Tenslotte heb je hier zelf een aandeel in.  

Engelengetallen

Blijf alert op deze getallen om je heen, want ze kunnen belangrijke aanwijzingen bevatten. Neem de tijd om hun betekenissen te begrijpen en pas ze toe in je dagelijks leven. Door bewust te zijn van deze spirituele leiding, kun je meer vreugde, vrede en vervulling ervaren. Laat engelengetallen jouw gids zijn tijdens je reis naar persoonlijke groei en spirituele verlichting.

Succes,

Dorien Jansen

Heb je altijd al meer inzicht in jezelf willen krijgen?

courts-people mensen uit de tarot

Met behulp van numerologie kun je beter inzicht in jezelf krijgen.

 • Weten of je werk bij je past
 • Een passie vinden die bij je past
 • Ontdekken wat voor jou belangrijk is

Dit is nog maar het topje van de ijsberg

Heb je altijd al meer inzicht in jezelf willen krijgen?

NUMBERS2

Met behulp van numerologie kun je beter inzicht in jezelf krijgen.

 • Weten of je werk bij je past
 • Een passie vinden die bij je past
 • Ontdekken wat voor jou belangrijk is

Dit is nog maar het topje van de ijsberg

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.