Gelukzaligheid is de hoogste maatstaaf

Fly like an eagle

Fly like an eagle

Een gedachte speelt al een tijdje door mijn hoofd

“Ken ik mezelf?”

In belangrijke geschriften kom je vaak tegen dat het heel goed zou zijn als je jezelf beter leert kennen. Ook beroemde wijsgeren schrijven hier vaak over.

In de loop der tijd verandert een mens en groeit in ontwikkeling. Soms worden we wijzer als het goed is, maar je hebt er ook weleens mensen bij die steeds dommer worden omdat ze niet goed met hun leven omgaan.  

Dus mensen veranderen, maar er is iets wat niet verandert en dat is je Ware Zelf. Je Ware Zelf verandert niet. Je zou het zo kunnen zien – dat het Ware Zelf, dat stukje van jezelf, altijd blijvend is.

Wat is je Ware Zelf?

Dat is moeilijk zo een twee drie te zeggen. Maar hier heb ik het nog over in dit artikel. Wanneer je bezig bent om jezelf beter te leren kennen kom je zowel leuke, als minder prettige eigenschappen tegen. Maar dat is geen reden om met je onderzoek te stoppen, want eigenschappen kun je veranderen.

We zijn nu eenmaal niet volmaakt. Al gauw kwam ik meer dingen tegen die met zelfkennis te maken hebben. Hier gaat het over de mind, over je manier van denken en doen, je opvattingen en dergelijken.

De Mind

De meeste ervaringen die we opdoen gaan via de mind; met andere woorden – onze manier van denken geeft de eerste impuls wat betreft onze manier van leven. Ons denken komt vooral voort uit hoe we zijn opgevoed. De mind is voorgeprogrammeerd door wat anderen zeggen – of door wat de televisie- mensen zeggen, door wat er op school geleerd is en door onze fouten en leuke dingen die we meemaken.

Daardoor krijg je al snel last van vooroordelen over het een en ander. Nu is dat onderzocht en uit dat onderzoek kwam naar voren dat meer dan 2/3 van onze gedachten er de oorzaak van zijn dat we ons ongelukkig voelen.

1/3 deel van onze ongelukkigheid komt voort door een ongeluk, het verdriet van een verlies van een geliefde en/of door lichamelijke pijn. Het komt er daarom op neer dat onze gedachten een behoorlijke input in ons leven blijken te veroorzaken.

En waar komen die gedachten dan uit voort?

Meestal komt een negatief idee voort vanuit een slechte ervaring of vanuit de dingen die je verteld zijn en die eigenlijk niet altijd waar zijn. Of door beïnvloeding door anderen. Vaak zijn het vooroordelen. Als je een negatief idee ergens over hebt trek je narigheid naar je toe, want dan ervaar je datgene wat je in je hoofd hebt; dat idee ervaar je dan ook zo op die negatieve manier.

Als je bijvoorbeeld een positief idee gehad zou hebben over datzelfde onderwerp dan ervaar je dat ook veel positiever. Probeer dat maar eens uit. In feite kun je alles op verschillende manieren benaderen en bekijken. Dus als je jouw mind- set onder controle hebt kun je jouw ervaringen veranderen. Van negatief naar positief om het maar heel simpel te zeggen. Het is een kwestie van uitproberen en doen.

Angst is een grote boosdoener

Indrukken en dingen die we meegemaakt hebben blijven soms in je hoofd hangen, maar je hoeft er in feite niet bang voor te zijn. Je bent er zelf bij en je kunt je eigen leven zo veel mogelijk in de hand houden en sturen, je kunt het stuur omgooien als je dat wilt. Heb vooral vertrouwen in jezelf.  

Wat is de rol van angst bij ziekten?

Volgens dokter Hamer blijkt het zo te zijn dat alle ziekten worden veroorzaakt door een schokkende ervaring. De schok activeert een biologisch overlevingsprogramma wat in 2 fasen verloopt, tenminste wanneer het conflict opgelost wordt.

Dr. Hamer heeft hierover een boek geschreven en legt daarin haarfijn uit via bewijs- materiaal, hoe dat biologisch programma in zijn werk gaat. Voordat de schok komt zijn er vaak al stressvolle ervaringen gaande, veronderstellingen, angsten, vooroordelen en onzekerheden.

Hiernaar is onderzoek gedaan en via het scannen van de hersenen van patiënten en het doen van gesprekken zijn er nieuwe dingen op medisch gebied naar voren gekomen. Deze ontdekkingen zijn bewijsbare feiten, waarover ik zo meer zal vertellen.

Je bent je nog niet bewust van hetgeen wat je dwars zit

Voordat je echt ziek wordt heb je al last van bepaalde dingen, maar daar ben je jezelf nog niet bewust van. Het is nog in je onderbewustzijn verborgen. Door middel van de wet van aantrekking komen we met de juiste mensen in aanraking die je hier bewust van maken, die komen dan op ons pad. Dat gebeurt vaak en misschien wel altijd door een schok. Volgens dokter Hamer komt het altijd door een schok wanneer je ziek wordt.

Een schok kun je krijgen doordat iemand je eens flink de waarheid zegt, waar je van schrikt. Waarna je na gaat denken. Een schokkende ervaring kan van alles zijn. Je zou bijvoorbeeld in je auto achter het stuur in slaap kunnen vallen, terwijl je aan het rijden bent, waardoor je een ongeluk krijgt en meerdere mogelijkheden liggen voor het oprapen wat betreft het krijgen van een schok.

In feite is ziekte een signaal van de ziel; de ziel wil in overeenstemming met je bewustzijn leven, dus de ziel wil met jou op dezelfde golflengte zitten. Als dat niet gaat dan laat de ziel je dat weten en dan merk je dat, door je niet goed te voelen of door ziek te worden.

Elke ziekte begint in de geest en via de geest als eerste komen we weer van die ziekte af

We komen er van af als we luisteren naar onze Innerlijke Master. Als we luisteren naar onze ziel, want de ziel is onfeilbaar en spreekt de Waarheid. De Innerlijke Vonk is puur, dat is de Ziel die tot je spreekt. Verkeerde voorstellingen en opvattingen hebben we allemaal wel eens, vooral als die je worden aangeleerd. Hier kunnen we het beste maar zo snel mogelijk afstand van nemen om een innerlijk conflict te vermijden. Onderzoek daarom je opvattingen of die wel kloppen en of ze harmoniëren met je Ware Zelf.

Ons Ware Zelf kent de Waarheid

Opgelegde regels stroken niet altijd met de Waarheid. Leef daarom vanuit je Ware Zelf. Je hoeft niets te bewijzen of jezelf aan anderen te meten, je mag je eigen dingen doen op je eigen tempo en op je eigen manier. Als je pijn hebt, dan word je pas echt wakker, omdat je er dan bewust van wordt waar het mis gaat. Zo merk je op welke plek je nog aan jezelf moet werken.

Een voorbeeld

Als je bijvoorbeeld ‘een eigenwaarde complex’ hebt opgelopen kun je daar iets aan doen door te oefenen om je eigenwaarde omhoog te halen.

Bijvoorbeeld op het gebied van sport:

Je hebt het gevoel dat je te dik bent of niet goed mee kan komen op het gebied van sport. Dan ga je oefeningen doen totdat het beter gaat en dan ga je al vooruit. De kans op spierpijn is dan groot want je gaat maar door. Na een tijdje sporten krijg je steeds meer pijn en kom je in conflict met jezelf, want je houdt het niet meer vol, terwijl je alsmaar wilt presteren.

Na enorme spierpijn te hebben opgelopen, merk je wel dat er grenzen zijn aan je kunnen. Dan kan je wat rustiger aan gaan doen. Als je jezelf dan niet accepteert zoals je bent en toch fanatiek doorgaat, kan de ziekte die je hebt, in dit geval erge spierpijn, niet overgaan.

Het kan dan een chronische klacht worden. Dr. Hamer noemt dit: ‘een hangend conflict’. (Deze dokter heeft deze zaken goed bestudeerd en het boek wat hierover gaat heb ik onderaan dit artikel benoemd en neergezet).

Vraag je Innerlijke Zelf wat de pijn je vertelt

Dan krijg je antwoord. De pijn maakt je bewust van je zwakke plek, de plek waar je jezelf nog veroordeelt. Het is gewoon een leerproces waarin we allemaal op zijn tijd mee te maken hebben. Kijk uit dat je niet terecht komt in de reguliere medische mallemolen waar enkel op het symptoom wordt gefocust en totaal voorbij gegaan wordt aan je onderliggende denkpatroon.

Je kunt je probleem meestal zelf oplossen zonder in een malle molen terecht te komen. Angst is zoals vaak gezegd wordt de laatste tijd, een van de slechtste heelmeesters. In ontspanning genees je het beste. De echte heling ligt niet in het wegwerken van het symptoom in je lichaam, maar wel in de bewustwording van je innerlijke stressvolle verhaal wat het biologisch programma om te beginnen “aan” heeft gezet. 

Als je dat gaat veranderen in een positief, begripvol, liefdevol verhaal over jezelf, wat voor jouw Essentie klopt, heelt het lichaam zichzelf. Dan haal je a.h.w. “de angel” eruit en stopt het hele biologische programma. 
 
Dr. Hamer noemt de eigenwaardeconflicten, “de luxegroep”, omdat je aan het eind van het biologisch programma meer weefsel hebt opgebouwd. Het komt er op neer dat je fysiek sterker bent geworden op die plaatsen van je lichaam waar je last had. En geestelijk ben je gegroeid in je eigenwaarde.

 
We hebben natuurlijk niet alles in de hand, er kunnen zich ongelukken voordoen van buitenaf, of in de familie of met vrienden en relaties, of met zaken waar we weinig aan kunnen doen. Ook ziekten zijn niet altijd te bestrijden, maar je kunt er best wat aan doen. Dokter Hamer heeft vijf biologische wetten opgesteld die in zijn boek uitvoerig worden beschreven.

Volgens de Vijf Biologische Natuurwetten zijn ziekten onderdeel van een zinvol en noodzakelijk biologisch speciaal-programma. Dr. Hamer heeft voor alle weefsels en organen in ons lichaam uitgezocht hoe deze biologische wetten verlopen en waarom dat zo is. (German New Medicine, GNM).

dirk hamer komt voor de rechtbank met familie
The father (2ndR) Ryke Geerd Hamer and relatives of gunned down German tourist Dirk Hamer, display documents and pictures, on November 13, 1991, at the opening of the trial of suspected perpetrator Italian Vittorio Emanuele, Prince of Naples, at the Criminal court of Paris. – The victim was gunned down on the Island of Cavallo, south of Corsica, on August 18, 1978 and died on December 7, 1978 as a result of his injuries. (Photo by Georges BENDRIHEM / AFP) (Photo by GEORGES BENDRIHEM/AFP via Getty Images)

Hier zie je dokter Hamer voor de rechtbank met familie (de tweede van rechts) toen zijn zoon doodgeschoten was door de zoon van een koninklijke vooraanstaande persoon van het Koninklijk huis in Napels, het was een ongeluk, maar dat weet ik niet zeker of dat het echt wel een ongeluk was. Na de dood van zijn geliefde zoon is dokter Hamer zelf erg ziek geworden en binnen een vrij korte tijd overleden.

Dr. Hamer was natuurlijk zeer goed in staat om zijn (be)handelingen te baseren op de biologische wetten en hij bedreef ook werkelijk ‘geneeskunde’ of ‘geneeskunst’. Hij is nu alweer sinds een paar jaar overleden en heeft zelf een schok-ervaring ondergaan zoals ik hier net al vermeldde. Uiteindelijk is hij aan teelbal- kanker en aan een hartziekte daarbij overleden.

Mijn kennismaking

Al weer jaren geleden kreeg ik last van borstkanker en ben daar voor behandeld op de ouderwetse manier, wat allemaal probleemloos is gegaan en goed afgelopen is. Natuurlijk was ik er erg van geschrokken. Ik kende toen het werk van dokter Hamer nog niet. Maar wat betreft de aanwijzingen bij borstkanker volgens dokter Hamer, wat ik heb nagekeken, klopte dat toen in mijn geval helemaal.

Ik heb er zelf aan gewerkt om weer gezond te worden, maar dat viel niet mee wegens de omstandigheden waar ik in verkeerde. Inderdaad had ik last van de zogenoemde ‘nestproblemen’ en ik had last van enorme stress en voelde me erg alleen in die tijd. Met name – had ik problemen met mijn dochter en met mijn omgeving.

Deze problemen dien je wel eerst zelf onder ogen te zien en op te lossen, waarna je enorm opknapt en langzaamaan weer aansterkt. Althans zo is het toen bij mij gegaan. Nu zit ik nog wel met problemen omtrent mijn familie, maar ik ben al heel lang helemaal genezen verklaard.

Om meer te weten te komen over de vijf biologische wetten van dokter Hamer raad ik je aan om het filmpje hier te bekijken en om ook iets meer onderzoek op dat gebied te doen, want ik kan dat hier allemaal niet zo neerschrijven.

Dus hier komt een filmpje met Arjen Lievers. Over dit onderwerp kun je via het internet veel meer aan de weet komen. Op de website van Arjen Lievers staan ook belangrijke punten op dit gebied vermeld. www.arjenlievers.nl. Of kijk hier ook eens .. Link: https://www.germaansegeneeskunde.nl/h…

Iedere therapeut en arts zou deze kennis tot op detailniveau kunnen bestuderen en beheersen, maar men staat hier nog niet genoeg voor open. Toch zijn er al velen die dit om te beginnen bijzonder interessant vinden en steeds meer mensen raken geïnteresseerd en onderzoeken deze medische wetten.

Dit leert ons hoe ziekteprocessen verlopen, waarom ze zo verlopen en hoe triggers van ziekte ontstaan en op welke hersendelen en daarmee op welke organen deze aangrijpen, hetgeen zelfs via een scan zichtbaar is! Het komt er duidelijk op neer dat je psyche, je hersenen en de organen van je lichaam nauw met elkaar verbonden zijn, in feite zijn ze EEN met elkaar.

Als je ziek wordt kun je dat zelfs nakijken via de moderne apparatuur, zoals scan ’s en dergelijken, wat bewijsmateriaal aangeeft. Met die kennis en inzichten ben je vervolgens in staat om aan de hand van klachten, de opgelopen triggers (inslagen, conflicten) te achterhalen, en te voorspellen hoe het genezingsproces zal gaan verlopen.

En, als je dat eenmaal weet kan je de kwesties echt gaan oplossen en ben je in staat om zonder angst het genezingsproces te doorlopen, zonder vergiftiging van lichaam en geest zoals de reguliere ‘geneeskunde’ toepast ter symptoombestrijding.

Sterker nog, reguliere geneeskunde probeert eigenlijk te vechten tegen onderdelen van het genezingsproces, met alle nare gevolgen van dien. Dr. Ryke Hamer heeft zijn wetenschap uitvoerig gedocumenteerd. De basis ervan bestaat uit wel zo’n 60.000 cases (voorbeelden van ziekten).

Meditatie

Meditatie wordt gezien als de beste manier om jezelf te leren kennen. Meditatie kun je op verschillende manieren toepassen. Je hoeft niet perse op een matje te gaan zitten met zachte muziek en de ogen dicht. Ook als je aan het werk bent kun je mediteren en je werk heel bewust uitvoeren.

Er bestaan veel verschillende meditatie methoden. Bijvoorbeeld Krya meditatie is een meditatie waarbij je op je ademhaling let. Daarover zijn meerdere goede video ’s te vinden. Maar deze video die ik vond is ook perfect.  

De Monkey Mind

Ik las iets over de ‘Monkey Mind’.  De Monkey mind duidt de drukke gedachten aan die van hot naar her heen en weer schieten. Dat is wel herkenbaar voor de meeste mensen. Om die monkey mind wat stiller te krijgen is het een goed idee om te mediteren, omdat je dan rustiger wordt. Ik vond nog een mooie voordracht die werd gedaan door een grandmaster van de Rozekruisers op YouTube. Het heet: “Light in the Darkness”. Zie hier dat filmpje.

De computer

De computer kan tegenwoordig veel en zoekt alles supersnel uit. Via computerkennis kunnen we overal snel achter komen. We kunnen ons laten scannen en zien dan al gauw hoe het er voor staat met onze gezondheid.

Bliss

Niet iedereen wil alles weten over zichzelf omdat het best beangstigend kan zijn. Anderzijds, wanneer je jezelf beter kent, dan kun je jezelf beter beschermen tegen jezelf.   

Niets is veranderlijker dan een mens

Dat wat je weet kun je veranderen en dan veranderen de dingen om je heen ook vanzelf. Want jij bent zelf de schepper van je eigen wereld en van je eigen leven.

Het is tenslotte de bedoeling dat JIJ de baas bent over jouw eigen gedachten en ideeënwereld

Door iedere dag een half uurtje opzij te zetten om te mediteren krijg je jezelf beter in de hand. En het gevolg is een beter leven met een beter concentratievermogen door oefening; waardoor je meer succes, ruimte en geluk in je leven krijgt.

Light in the darkness 

Adem op de juiste manier tijdens de meditatie. Probeer je gedachten te laten gaan en let er niet op. Dus met andere woorden: maak je hoofd leeg.

Doe een bewuste inkijk in jezelf

Open je hart en kijk naar binnen in jezelf. Nadat je al een paar keer gemediteerd hebt raak je er aan gewend en wordt het een vaste gewoonte.

Wijzelf zijn het Licht en de Schaduw  

Wij kunnen eraan werken om bewuster van onszelf te worden, zodat we natuurlijker worden en de natuurwetten als gevolg daarvan beter gewaar zijn. Laat Liefde en Licht volop schijnen, ook voor anderen, die ons daarin kunnen volgen.

Lichaam en gevoelens veranderen constant, ook je ideeën en je gedachten zijn steeds verschillend, maar je bewustzijn blijft. De ziel ontwikkelt zich naarmate je ervaring opdoet via je zielen- persoonlijkheid. De goddelijke vonk in je is een deel van het Ohm, het Alomvattende waar geen woorden voor te vinden zijn. We hebben de beschikking over een vonkje goddelijkheid meegekregen van de Ware Schepper. De essentie van wat we zijn is Goddelijk.

Het Ware wat je meedraagt is je Bewustzijn wat altijd aanwezig is. Ook als we doodgaan blijft de Ziel voortbestaan; de ervaringen van je levens staan opgeslagen in de Akasha kronieken, in de persoonlijkheid van je Ziel Onze mind en ons lichaam zijn niet ons Ware Zelf, ook al denken we vaak van wel.  

De persoonlijkheid is ons masker en fungeert daarbij als doorgang van binnenuit naar buiten en van buiten naar binnen. Onze persoonlijkheid is ook niet ons Ware Zelf en verandert continu. Via ons ego komen indrukken binnen, maar dat is ook niet ons Ware Zelf. Gevoelens, emoties en verlangens zijn veranderlijk en niet ons Ware Zelf.

Het is een hulpmiddel om ons te voorzien van dat wat we nodig hebben, van dat wat we willen en waar we ons toe aangetrokken voelen om geestelijk te groeien. Via de vijf zintuigen krijgen we kennis over de objectieve wereld, maar die vijf zintuigen zijn ook niet ons Ware Zelf.  

Mission

Door dagelijks te oefenen zal je gaan merken dat de meditatie vruchten afwerpt.

Je kunt je Innerlijke Master vragen stellen en op een onverwacht moment, wanneer je er niet mee bezig bent, krijg je antwoord op je vraag.  

Je Hogere Zelf of je Innerlijke Master zal je nooit in de steek laten

Bewust leven

Door bewust te leven kom je beter in contact met je Innerlijke Master. Zo kun je vanzelf en op een natuurlijke manier EEN worden met je Innerlijke Vonk. Dat kun je zien en voelen als een mystieke beleving.  

In India noemen ze die Innerlijke Meester ‘Atman’, de Spirit, de Ziel. Door puur en bewust te leven worden we verlicht. Verlichte mensen zijn onder andere Boeddha Siddharta, Jezus en veel andere heilige mensen.    

Je Mind reflecteert je bewustzijn zoals de maan het zonlicht reflecteert

Atman, de Ziel, overleeft de dood, wat inhoudt dat we niet echt dood gaan; het bewustzijn leeft verder. Waar je gebleven bent daar ga je weer verder nadat je de aarde verlaten hebt. Misschien dat je terug komt door middel van reïncarnatie, misschien op aarde, of in een andere dimensie of op een andere planeet.  

De Ziel blijft

De Ziel is vrij

De Ziel is de oorsprong van je bestaan, dat is de Ware Jij. Het is je Innerlijke Vonk, het is de emanatie van het Grote Licht. Creëer je leven in Licht en Liefde. “Mighty Spirit of Light, that shines through the Cosmos, draw my flame closer in harmony to Thee.”

Dorien Jansen

The Truth about Dr. Hamer’s Discoveries
The-truth-about-dr.-hamers-discoveries
Accessing the Healing Power
Accessing-the-Healing-Power