Jyotish inleiding

indiase kunst

Jyotish

Bij Jyotish of Indiase astrologie komen Nakshatra ‘s en Dasha ‘s voor waarmee bij de westerse astrologie niet gewerkt wordt. Bij de Vedic Chart kennen we verschillende systemen, waardoor we meer uitgebreide kennis op kunnen doen.

Ook kun je met dit systeem makkelijk een levensloop nagaan en geboorte- rectificatie toepassen. De manier van werken is uitgebreider, er zijn meer mogelijkheden wat het uitzoekwerk veel gemakkelijker maakt.

Zodoende ga ik voor Jyotish . De beste manier om astrologie te beoefenen. Bovendien wordt bij Jyotish de Ware stand van de planeten Exact weergegeven, terwijl bij de Westerse astrologie dat op een andere manier gebeurt.

Hoe lopen de planeten vanaf 2020 en verder ten opzichte van de eerst komende jaren?

(Nu is het 19-05-2020). Saturnus bewoog zich begin 2020 naar een exacte conjunctie met Pluto in het teken Boogschutter. Boogschutter vertegenwoordigt wetten en overtuigingen. Deze conjunctie van Saturnus met Pluto gaat over afbraak van waarden, wetten en overtuigingen door stress en weerstand .

Dit zette de toon voor het het hele jaar 2020. De gedwongen controle door de heersende machten en regeringen is dit jaar 2020 duidelijk voelbaar, want Pluto is mede- heerser van het teken Schorpioen en heeft met vernietiging te maken.

Saturnus heeft te maken met het bouwen van constructies en het leggen van funderingen. Zodoende kun je verwachten dat er nieuwe wetten worden vastgesteld in plaats van de huidige wetten.

Mars heeft zich ook tot mei 2020 bij Saturnus en Jupiter in Steenbok gevoegd. De recente gebeurtenissen met (Co-Vid19) heeft de afgelopen maanden er vooral voor gezorgd dat er een strikter manier van leven in de samenleving plaats vond.

De ondergang van een corrupt leiderschap is nu duidelijk merkbaar. De gewone man (Saturnus) is wakker geworden en beseft nu hoe ze gemanipuleerd is door een corrupt besturingssysteem. Als gevolg hiervan kun je verwachten dat de Draconische wetgevers ons de eerst komende maanden meer regels en beperkingen op gaan leggen.

De gewone man moet nu zijn best doen om de natuurwetten of de Kosmische wetten in acht te nemen, in plaats van de door de mens gemaakte wetten, die meestal door de verkeerde personen zijn opgelegd. Pluto blijft nog twee decennia in het teken Steenbok staan. Dit vertegenwoordigt een nieuw soort moraliteit gebaseerd op realisme. Niet op fraude en corruptie meer.

Vrijheid en expansie door discipline en verantwoordelijkheidsgevoel kan verwezenlijkt worden. De wet zal spoedig veranderen en zich vernieuwen. De door de mens gemaakte wetten zullen meer en meer verdwijnen, omdat de Kosmische wetten veel beter zijn. Naarmate de komende twee jaar vorderen zullen de mensen steeds minder de huidige wetten zoals ze ons opgelegd zijn door regeringen en dergelijken accepteren.

De Jupiter Saturnus conjunctie, die ook al in het jaar 2000 plaats vond en nu weer, zorgt ervoor dat de waarheid meer naar buiten komt en gezien en beseft wordt door de meeste mensen. Dit komt vooral door bewustwording via internet en sociale media. Mensen beschikken over een gevoel voor logica en zullen van koers veranderen omdat al het andere afgedaan zal zijn.

Op 26 december 2019 was er een zonsverduistering die een hele nieuwe cyclus voor de mensheid aangaf

durga mantras

Zonsverduistering

Een zonsverduistering (nieuwe maan) zorgt ervoor dat er een verandering komt van het oude naar het nieuwe en dat gaat soms op een wat bruuske manier .

Vooral de zonsverduistering van 26 december 2019 was een grote kosmische gebeurtenis. Toen stonden er zes planeten in het teken Boogschutter, waarvan vier planeten in de Nakshatra Mula.

Het gedeelte van deze Nakshatra in Boogschutter is bijzonder, want deze Nakshatra markeert het punt waar het Galactische Centrum de dierenriem snijdt. De godheid die over Mula gaat is Nritti, de godin van vernietiging en ontkenning. Mula is ook gerelateerd aan de godin Kali, de meer extreme vorm van Parvati. Onder deze constellatie komen destructieve krachten vrij om de weg vrij te maken voor een nieuw begin. Mula wordt dan ook geassocieerd met calamiteiten, oorlog, geweld en dood.

Hier zien we in feite een ommekeer naar hogere ambities of ethiek

Deze constellatie zorgt ervoor dat alles tot in de wortel wordt aangepakt. Voordat zoiets kan gebeuren zijn beperkingen en een beperkte bewegingsvrijheid blijkbaar noodzakelijk. Catastrofale gebeurtenissen hebben zich de laatste tijd dan ook gemanifesteerd . Zoals overstromingen, uitbarstingen en rampen.

Rahu en Ketu zijn schaduwplaneten die de zon en maan beïnvloeden ten tijde van een zonsverduistering. Ten tijde van een eclips. Tijdens de zonsverduistering van 26 december 2019 stond Ketu in het teken Boogschutter en bezette Rahu het teken Tweelingen.

Ketu in Boogschutter duidt op omwentelingen met betrekking tot moraal, deugden, geloofssystemen en wetten en vraagt erom spiritueler te worden. Het is een chaotische kracht (Ketu) die ervoor zorgt dat groei op een wat onprettige manier plaats vindt. Het is nu tijd voor de mensen om te veranderen ten opzichte van wetten en geloofssystemen.

De schaduwplaneet Rahu stond in de Nakshatra Ardra in het teken Tweelingen en duidt op chaos, wanorde, verwarring, anarchie en ravage. De Nakshatra Ardra heeft te maken met frisheid, groei en vernieuwing. Dit kan pas plaatsvinden na een flinke storm.

Deze constellatie biedt de mogelijkheid om je begrip te vergroten te midden van een turbulente en chaotische situatie. Het teken Tweelingen wijst naar een toekomst waarin meer open communicatie plaats zal vinden via media, zoals internet.

Ardra is een futuristische Nakshatra. De belofte aan de mensheid inherent aan dit sterrenbeeld is verandering ten goede, door middel van intelligentie, begrip en kennis over zichzelf en wat er werkelijk in de wereld gebeurt.

jesus in forest

Eind 2021 zal Jupiter het teken Steenbok verlaten wat betekent dat er dan weer meer vrijheid zal komen onder de mensheid

In de tweede helft van 2020 gaat Rahu in de Nakshatra Mrigashira staan, wat minder beperkingen aangeeft.

Vanaf de tweede helft van 2021 zal de wereldeconomie verbeteren, maar het zal niet hetzelfde worden zoals het was.

Een meer open en sociaal bewuste toekomst staat ons te wachten. Grenzen zullen worden vernietigd. En mensen kunnen zich dan op hun eigen evolutie concentreren.

info@doriens.com

radclyffe.ja@hotmail.com

Dorien Jansen

If you appr🍳eciate my work, please donate five euro, dank je! Dorien Jansen

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.