Nakshatras-Marilyn Monroe

Chart Marilyn Monroe

1. Nakshatras-Marilyn Monroe2. Jyotish – Indiase astrologie

We zien hier de Siderische kaart van Marilyn Monroe. Waarbij we vooral zien hoe we hier met de ‘Nakshatras van Marilyn Monroe’ te werk gaan in haar Siderische chart. ‘De Hindu Lunar Zodiac’ is een boekje over Nakshatras, wat bij Roeland de Looff te koop is. http://www.dirah.org is het adres van zijn website.

 • Marilyn Monroe is geboren op: 01-06-1926 in Los Angeles, California.
 • Tijdzone: Pacific Standard Time. (GMT. 17:30:00)
 • Om 09:30:00 uur. Latitude: 34: 03: 08. North. Longitude 118: 14: 34 West.
 • Ayanamsa: Lahiri 22: 49: 28
 • Neptunus: 29:23 Ashlesha in Cancer in Lagna.
 • Pluto: 20:34 Punarvasu in Gemini in het twaalfde huis.
 • Uranus: 06:10 Uttara Bhadra in het negende huis.
 • Ascendant of Lagna 20:15:16 Cancer Ashlesha.
 • Sun 17:38:03 Taurus Rohini.
 • Moon 26:16:31 Capricorn Dhanishta.
 • Mars 27:55:30 Aquarius P. Bhadra.
 • Mercurius 13:59:29 Taurus Rohini.
 • Jupiter 4:00:42 Aquarius Dhanistha.
 • Rahu 24:00:32 Gemini Purnavasu.
 • Venus 5:56:48 Aries Aswini .
 • Saturnus 28:37:02 Rx Libra Vishakha.
 • Ketu 24:00:32 Sagittarius P. Ashada.
Marilyn Monroe

De Nakshatra ‘s – de Lunar Zodiac

Marilyn heeft haar Ascendant of Lagna in Kreeft. In kreeft staat de Nakshatra van de slang, de Nakshatra Ashlesha. De ‘Deity’ die bij de Nakshatra Ashlesha hoort is Sarpas, de slang die God werd.

Marilyn Monroe Niagara

In het boekje ‘De Lunar Zodiac , wat je bij Roeland de Looff bestellen kunt, www.dirah.org vinden we de volgende key-words staan bij de nakshatra  Ashlesha. Hypnose, seksuele macht en controversie.

Wat we vooral van haar weten is dat zij een vrouw is met veel sex ‘a peal. Wat over het algemeen erg in trek is. Ze wist mensen met haar charme aan te trekken en te bekoren en soms zelfs te hypnotiseren vanwege de invloed van de slang Deity, die met haar persoonlijkheid in verbinding staat door de Nakshatra Ashlesha. Marilyn loopt al een tijd niet meer op de aardbol rond en toch weet bijna iedereen nog wie zij is, zo bijzonder en opvallend was zij.

Ze leefde een controversieel leven, een eigenschap die de Nakshatra Ashlesha ook toebehoord

Haar charme en charisma komen steeds terug in haar horoscoop, via haar Lagna en ook via haar Zon, Maan en via veel van haar andere planeet standen. Ook opvallend is dat Marilyn de planeet Neptunus in haar eerste huis, in haar Lagna of Ascendant heeft staan.

Dat zegt ook wel iets over haar charmante magnetische verschijning, want de Ascendant gaat erover hoe iemand er uit ziet. Zij ziet er uit als echte filmster of als een foto model, wat ze dus ook was. We hebben hier echt met een ‘droomvrouw’ (Neptunus) te maken met een magnetische aantrekkingskracht. Als we verder kijken zien we dat haar uitstraling niet alleen met Neptunus te maken heeft en met de Nakshatra Ashlesha in haar Lagna.

We zien dat de Zon in de Nakshatra Rohini staat in haar elfde huis, waarbij we ook Mercurius in Rohini zien staan. Ze was alom bekend en beschikte over veel vrienden en connecties, (elfde huis). Haar persoon bleef niet ongezien ten opzichte van grote groepen mensen, vanwege de films waarin ze meespeelde en vanwege haar vooraanstaande vrienden.

In de Hindu Lunar Zodiac vinden we beschreven dat Rohini de favoriete bruid was van de Maan God Chandra. Rohini werd de favoriet van de Maan god vanwege haar schoonheid, haar artistieke aanleg en door haar bekwaamheden op het gebied van erotische kunsten. Rohini betekent rood, of wordt aangeduid met ‘de rode’, geassocieerd met passie en sensitiviteit. Zo zie je hier haar onweerstaanbare kwaliteiten als mooie vrouw zijnde weer terug komen.

Ook kun je zien dat ze artistiek was want de planeet Venus staat in haar tiende huis van beroep, wat zegt dat ze een artistiek beroep had. Zij kon zingen, acteren en speelde in veel films de hoofdrol en beschikte over een ‘bright appearance’.

Ze trok vooraanstaande rijke mannen aan en ging graag met ze om. Ze stortte zich gemakkelijk en snel in verschillende liefdes affaires (Venus in Ashwini) en werkte hard aan haar carrière in de film. Uiteindelijke kwam zij ook in contact met de befaamde vrouwen liefhebber John F. Kennedy.

En ja, haar ‘Imago’ was gekleurd en iedereen kende haar nu natuurlijk helemaal doordat ze met de establishment omging en ook vanwege de films en haar sexy zangkunsten. Opvallend is bij Marilyn ook dat zij over een Shasya  yoga beschikt.

Over een Shasya yoga beschik je wanneer je de planeet Saturnus erg sterk hebt staan in je horoscoop. En dat heeft zij. Haar Saturnus staat in huis vier, wat een hoek huis is en Saturnus loopt retrograde. Dus staat sterk en wordt benadrukt vanwege deze stand. Daarbij staat Saturnus in exaltation of verhoging in het teken Weegschaal in de Nakshatra Vishakha. Bij deze Nakshatra vinden we de kernwoorden: ambitious, self centered, attracts a crowd en leadership.

De planeet Saturnus is bij haar de ruler van de huizen 6/7 die gaan over (huis 6, ziekten en vijanden) (huis zeven gaat over partners en relaties). Dus met zo ‘n sterke stand van Saturnus zie je dat zij van nature belangrijke partners aantrok, die ze soms tot vijand wist te maken (zesde huis).

Deze partners duidde haar echtgenoten en relaties aan (zevende huis) wat daardoor bijdroeg aan haar beroemdheid. Ook staat Saturnus vanaf de maan gerekend in een hoekhuis, wat haar Shasya yoga zelfs nog meer significant maakte.

Haar Maan staat samen met Jupiter in de Nakshatra Dhanistha. In de Hindu Lunar Zodiac vinden we bij Dhanistha de volgende key-words: optimisme, rijkdom, welstand en muzikale aanleg. 

 • Optimisme
 • Rijkdom
 • Welstand
 • Muzikale aanleg

Daar kunnen we Marilyn Monroe in terug vinden . Ze was rijk en beschikte over een prettige stem en ze was bovendien zangeres. Eens zong ze voor John F. Kennedy ‘Happy Birthday to you’, zoals we misschien nog niet vergeten zijn. Anderzijds komen ook bij het teken Dhanistha vaak problemen voor met relaties. En zoals we weten had ze vaak problemen met relaties.

Maan en Jupiter zijn voorname aanwijzers in de horoscoop van een vrouw, want de Maan staat voor emoties en gevoelens en Jupiter is de aanwijzer van de partner in de horoscoop van een vrouw. De Maan staat in haar horoscoop in het zevende huis.

Het huis dat relaties weergeeft. De planeet Jupiter staat ook in Dhanistha, maar in het achtste huis, het huis wat vaak calamiteiten met zich mee brengt en wat ook geheimen en geld via anderen aanduidt. Het achtste huis wijst ook vaak de onderwereld aan. (Maar het is niet zo dat het achtste huis geen goede kanten heeft, maar daar later meer over).  

We weten van Marilyn dat al haar relaties op de een of andere manier problematisch waren. De heer van Dhanistha, waar haar Maan en Jupiter in stonden is Mars en dat wijst op passie, want de planeet Mars duidt passie en seksualiteit aan. De planeet Mars staat in het teken Purva Bhadra in haar achtste huis. (Stress door seksuele relaties).

Purva Bhadra, waar de planeet Mars in staat gaat ook over seksualiteit en energie. De Nakshatra Purva Bhadra heeft te maken met passie en vooral ook met fascinatie voor de donkere kant van het leven. Want ambitie, warmte, vuur en transformatie zijn de keywords voor deze Nakshatra Purva Bhadra.

marilyn mooi

Ook dit beschrijft Marilyn Monroe heel goed zoals ze was, vooral betreffende haar liefdesleven wat blijkbaar met veel passie gepaard ging zoals we hier aan de planeten en aan de stand van de planeten in de Nakshatra ‘s kunnen zien.

En de meeste mannen waar zij mee omging waren machtig, rijk en ambitieus. (Haar zon en mercurius staan in de Nakshatra Rohini en in het elfde huis van vrienden en inkomsten).

Zij kwam via die mannen op die manier ook in contact met de onderwereld, denk aan de planeet Mars en jupiter in het achtste huis)

Jupiter wat bovendien de aanwijzer van de man is in de horoscoop van een vrouw 

Zodoende ziet het er naar uit dat een van haar relaties wel in verbinding met de onderwereld stond. In ieder geval in verband met geheime zaken. (Mars en jupiter in het achtste huis). De ‘Deity’ die bij Purva Bhadra hoort en waar haar Mars in staat is Aja Ekapada, die een vorm van Rudra, de stormgod, of de vernietiger is.

Daarom denken we dat de vreemde omstandigheden omtrent haar dood als eerste te maken heeft gehad met de planeet Mars. In het teken Purva Bhadra.

Vooral ook omdat Mars de heer is van de Nakshatra Dhanistha van het zevende huis (relaties) waar haar Maan zich in bevond.

Zodoende – omdat het zevende huis op geliefden en relaties duidt is het heel waarschijnlijk dat een van haar geliefden te maken had met haar dood. Zodoende – omdat het zevende huis op geliefden en relaties duidt is het heel waarschijnlijk dat een van haar geliefden te maken had met haar dood.

Het achtste huis, waar haar planeet Mars staat gaat over dood en over geheimen

Vooral bij deze uitleg is gekeken naar de Lagna en naar de stand van de Maan, naar de Zon en ook naar de planeten Mars en Jupiter in verband met de Nakshatra ‘s. Haar Venus staat in de Nakshatra Ashwini in het tiende huis van status en beroep. De keywords voor deze Nakshatra zijn: swiftness, fastness, the horsewoman.

Met venus in Ashwini kun je zien dat ze vaak impulsief en haastig reageerde. Ook was zij vrijgevochten (Ashlesha ascendant) en samen met haar impulsiviteit bracht dat schade aan haar reputatie.

Vooral de laatste jaren van haar leven toen ze veel medicijnen slikte en nogal wat dronk kwam ze vaak te laat op haar werk aan. Maar ze bleef totdat aan het einde een welbespraakt persoon, die scherp en humoristisch voor de dag kon komen. (Mercurius in Rohini en heer van haar ascendant in haar elfde huis met de zon).

Haar drank gebruik en medicijn gebruik, wat ze de laatste jaren van haar leven veel deed kun je terug vinden in haar horoscoop als je kijkt naar de Noorder maansknoop Rahu in haar twaalfde huis. (Het twaalfde huis – bed geheimen). (Mars en Jupiter in haar achtste huis – stress en gevaar, onderwereld).

Marilyn Monroe is en blijft ondanks alles een Icoon en blijft ook bij mij in mijn geheugen gegrift. Een sexy, charming lady. Haar hoofd dasha = Maha- dasha stond bij haar overlijden in Jupiter (achtste huis) samen met Rahu als Bhukti dasha. Rahu de Bhukti dasha stond in haar twaalfde huis.

Het huis van geheime seks affaires. Dat kan duiden op vergiftiging door medicijnen of drank (Ketu in het zesde huis van vijanden en ziekte. En zoals ik al schreef duidt Jupiter op de partner bij de vrouw in een Jyotish chart en het achtste huis kan gevaar en ongelukken aanduiden. 

Als je dit verhaal terug leest kun je de verbanden onderling die op geweld en dood duiden goed zien als we rekening houden met de Nakshatras, waar het in dit verhaal voornamelijk om gaat. Norma Jeane Mortenson, of Marilyn Monroe ligt begraven op het Westwood Village Memorial Cemetery en ze is op vijf augustus 1962 overleden toen ze pas 37 jaar was geworden.

Met de Amerikaanse president John F. Kennedy zou ze volgens de geruchten een affaire hebben gehad, maar toen hij haar beu was zou hij haar hebben overgedragen aan zijn broer Bobby. Toen deze haar zou hebben laten vallen, zou Monroe door het lint zijn gegaan en zou ze een chantage poging gedaan hebben volgens de berichten.

Er is nooit bewijs gevonden voor de relatie met de Kennedy ‘s en de doodsoorzaak is onbekend gebleven ondanks dat er wel vergif in haar lichaam gevonden was.

Mail radclyffe.ja@hotmail.com

If you appr🍳eciate my work, please donate five euro, dank je! Dorien Jansen

Geef een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.