Niet lief genoeg voor onszelf

Waar zijn we in verzeild geraakt?

Zagen we zoiets helemaal niet aankomen? Dat denk ik toch niet, of misschien wel dat we, zoals het ging niet echt verder konden gaan vanwege alle afbraak in de natuur en afbraak aan ons eigen lichaam. Niet dat wij hier allemaal schuldig aan zijn, maar toch wel een beetje.

Knuffelboom

Knuffelboom

Een beetje schuldig omdat we niet lief genoeg voor onszelf zijn

We vergeten om gezonder te eten en om meer te bewegen, maar niet alleen dat, we vergeten om wat vaker te mediteren en gelukkig te zijn in het hier en nu. Dat is zeker het geval, ook ik heb daar last van. Niet alleen jullie natuurlijk.

Er zijn altijd vaste waarden die verbinden, ook al kun je jouw oma niet meer bezoeken of andere mensen niet die je graag ziet. Misschien kan ik je wel een beetje blij maken door dit schrijven. Daar doe ik het in feite voor, niet om mijn eigen ego- waarden te bevredigen, daar doe ik het maar een klein beetje voor.  

Even tussendoor

Als je mijn website leuk vindt, doneer dan een klein bedrag, dat zou ik heel erg waarderen, want ik leef van een minimuminkomen en ben al gauw blij met bijvoorbeeld vijf euro voor mijn tijd en moeite die ik hier instop. Al doe je het maar eenmalig, dan kun je toch steeds terug komen naar mijn site en verder gratis mijn vervolgverhalen lezen, als je dat tenminste ‘cool’ genoeg vindt?

Maar hoe komt het nu echt dat we hierin zitten?

Het heeft met ons bewustzijn te maken. Dat moet groeien en dat heeft opdonders nodig om vooruit te komen. Want zolang we in onze comfort zone zitten groeien we geestelijk/spiritueel weinig of niet. Dat heb ik zelf meegemaakt in mijn leven. Ik heb het eerst enorm moeten voelen voordat ik er iets van snapte. En dat wel meerdere keren.

Dorien Apenheul

Want ik ben niet zo jong meer en wil alles graag zelf ondervinden en uitvinden. Als je het moeilijk hebt en op jezelf wordt teruggeworpen kom je dieper in jezelf te zitten. Zoals je dat ook hebt wanneer je mediteert.

Dan kom je tot een dieper bewustzijn en ga je bewuster door het leven omdat je dit niet nog eens wilt meemaken (dat probleem waarin je jezelf gevangen voelt). Je kijkt wel beter uit.

Voel je jezelf verloren in het hier en nu?

Daar zit een positieve kant aan. Het hier en nu is verbonden met wie je bent. In het hier en nu ben je jezelf meer bewust. Dat is juist je houvast. In een tijd als deze kun je juist groeien; gebruik deze uitdaging en laat het niet verwateren.

Iets wat er naar en gruwelijk uitziet heeft een essentiële functie. Het hier en nu is diep, ga er daarom helemaal in op. Dat is de beste raad die ik je kan geven. Want zo kun je je tegenwoordigheid van geest verdiepen. Juist nu je misschien angstig bent. Dit gaat zijn vruchten afwerpen, dat komt vanzelf wat later. Daar kom ik nog op terug.  

“When the ego weeps for what it has lost, the spirit is happy for what it has found”

Laat je niet gek maken door alles om je heen. Evolueer met elkaar. Wij mensen zijn enorm beïnvloedbaar door mainstream en door onze directe omgeving.

Heb je niemand om te knuffelen?

Knuffel dan met een boom. Een boom is een sterk levend wezen. Word één geheel met de boom die je knuffelt, want de kracht van die boom gaat dan over in jou.

Engel

Zo word je stabieler en sterker.

Die mentale zwevende virus gaat anders in je ‘mind’ zitten, zoals bij velen al is gebeurd. Hoed je daar tegen. Identificeer je met de energie van de sterke boom en geef de boom een knuffel.

De emotionele mentale virus komt via de collectieve stroming op je af en laat hem maar stromen, laat hem maar gaan.

Zorg dat het virus niet in jouw hoofd komt te zitten

Zie ook mijn ritueel op deze website om jezelf goed te kunnen beschermen.

Tot later,

Dorien Jansen